Filmový festival Finále Plzeň 2021 se z jarního termínu opět přesouvá na podzim

Těšit se můžeme na více filmů či Plzeňský festival vína.

Kulturní svět v uplynulém roce prošel mnoha proměnami. Jednou z nich byla i změna termínu konání filmového festivalu Finále Plzeň. Organizátorům akce se podzimní termín osvědčil, proto ho zvolili i pro ten letošní, a to hned z několika důvodů.

„Chceme si festival užít co nejvíce tak, jak ho známe. V kině, se skvělými filmy, diváky a hosty. To by nyní nebylo možné, proto raději počkáme na září, kdy už snad bude situace stabilizovanější. Navíc po loňské zkušenosti hodnotíme podzimní termín velmi kladně. Uvažovali jsme o něm již v minulosti a nyní byla příhodná doba ho vyzkoušet. Nahrává nám i volný sváteční den 28. září a možnost propojit se s dalšími akcemi jako je Plzeňský festival vína,” uvedla ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová.

Další výhodu podzimního termínu odhalil programový ředitel Peter Badač: „V loňském roce čelil významným změnám celý audiovizuální průmysl. Řada premiér byla odložena nebo se zastavila celá natáčení. Bude chvilku trvat, než se vše vrátí do normálu, ale v září bychom už měli mít k dispozici dostatek nových filmů, a to je pro filmový festival klíčové.“

Na návštěvníky festivalu tak čekají nejen nová, již zmíněná lákadla, ale i oblíbené programové prvky, jako jsou soutěže celovečerních, dokumentárních, studentských i televizních snímků, přehlídka premiér, krátkometrážních filmů či zajímavých projektů z okolních států. Festival Finále Plzeň se letos uskuteční od 24. do 29. září 2021.

(Foto: Finále Plzeň)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací