Filmové tipy: Netflix si pro nás na rok 2021 připravil vskutku nášup, na co všechno se můžeme těšit?

Potkáme se s hvězdami jako jsou Ryan Reynolds nebo Leonardo DiCaprio.       

Populární streamovací platforma Netflix oznámila své plány pro letošní rok. A nabídne vskutku nabitý filmový program. V nových chystaných snímcích se objeví hvězdy jako například Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson, Sandra Bullock, Tom Hanks, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Jake Gyllenhaal či Octavia Spencer a mnozí další. K vidění pak budou díla i četných známých režiséru, třeba Zacka Snydera nebo Paola Sorrentina, a své režijní debuty naopak představí Halle Berry či Lin-Manuel Miranda. Netflix pro své diváky připravil bohatou nabídku, ve které jistě nebude chybět ani pár adeptů na Zlatý Glóbus nebo Oscara, jako tomu bylo již v minulosti (např. Roma, Irčan, Dva papežové atd.). A o jaké filmy, že tedy konkrétně půjde? Vezměme to popořadě.

Army of the Dead

Hned na úvod tu máme pecku z tvorby Zacka Snydera, který stojí například za Mužem z oceli či Ligou spravedlnosti. Army of the Dead je dlouho posouvaný akční horor, který nakonec našel svůj domov na Netflixu. Snyder slibuje nabitou podívanou točící se kolem zombie apokalypsy. Kdy vstoupí snímek na Netflix však zatím nebylo upřesněno.

Bílý tygr

Druhým v řadě je pak indické drama Bílý tygr, které po svém uvedení na streaming koncem ledna, vyvolalo četné ohlasy. Příběh se zaměřuje na ambiciózního řidiče bohaté indické rodiny, který proto, aby mohl uniknout před chudobou, bere rozum do hrsti a začíná podnikat.

(Foto zdroj: Netflix)

Blonde

Blonde, za kterým stojí Brad Pitt coby producent, se zase prezentuje jako životopisné drama s prvky fikce.  Jedná se totiž o trochu smyšlenou kroniku osobního života Marilyn Monroe. Zde se v hlavní roli představí Ana de Armas, jenž se proslavila v detektivní komedii Na nože. Po jejím boku se pak objeví Adrien Brody či Bobby Cannavale.

Bruised

Dalším v seznamu letošních netflixovských tipů je režijní debut herečky Halle Berry, který měl již premiéru loni na podzim na Torontském filmovém festivalu. Snímek sleduje bývalou MMA bojovnici, která se snaží znovu získat do své péče svého syna a oživit svou atletickou kariéru.

Don’t Look Up

Doslova hvězdné obsazení nabízí komedie Don’t Look Up, za kterou stojí režisér a scenárista Adam McKay. Děj se zabývá dvěma nízko postavenými astronomy, kteří se vydávají na obrovské mediální turné, aby upozornil lidstvo před blížící se kometou, která má zničit planetu Zemi. Ve zmíněném ansámblu se pak objeví Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Cate Blanchett, Meryl Streep, Ron Perlman nebo Jonah Hill.

Malcolm a Marie

Podstatně méně herců má zase komorní konverzační drama Malcolm a Marie, které vstoupilo na Netflix již 5. února. Zde sledujeme titulní milenecký pár v podání Zendayi a Johna Davida Washingtona a jejich večer plný hádek a žhavých emocí.

(Foto zdroj: Netflix)

Red Notice

Velmi ambiciózně se pak prezentuje akčňák Red Notice, kterému velí hvězdné trio Gal Gadot, Dwayne Johnson a Ryan Reynolds. Děj je poměrně jednoduchý: agent interpolu sleduje nejhledanějšího zloděje umění. Netflixovskou premiéru snímek zatím stanovenou nemá.

Stánek s polibky 3

Letos se mimo jiné dočkáme i třetího pokračování young adult romantické komedie Stánek s polibky. V něm hrdinka Elle řeší problém, že byla přijata na dvě vysoké školy: Harvard, kde je její přítel, a Berkley, na který se chystá jít její nejlepší kamarád Lee, a tak musí Elle učinit osudové rozhodnutí.

Střípky ženy

Psychologické drama Střípky ženy při své uvedení na začátku ledna vyvolalo celkem pozdvižení. A to především díky svému neotřelému tématu, které sleduje zlomenou ženu, co nedávno ztratila při porodu své dítě, a to, jak se s tím vyrovnává. Četné pochvaly si pak vysloužila i herečka Vanessa Kirby v hlavní roli.

(Foto zdroj: Netflix)

Sweet Girl

Kdo by čekal, že film s názvem Sweet Girl, bude akční thriller? Jason Momoa se zde představuje v roli zlomeného otce, který za každou cenu ochránit svou dceru, před lidmi zodpovědnými za smrt jeho manželky.

The Guilty

Thriller The Guilty je přímým remakem úspěšného dánského snímku z roku 2018 Tísňové volání, které sleduje degradovaného policistu na post dispečera, který se dostává do úzkých, když mu zavolá unesená žena. V nové verzi se objeví například Jake Gyllenhaal, Ethan Hawke, Riley Keough, Bill Burr, Paul Dano či Peter Sarsgaard.

The Hand of God

Novinku na letošek si přichystal i italský režisér a scenárista Paolo Sorrentino, který má na kontě filmy jako Mládí nebo Oni a Silvio. Jeho nové dílo The Hand of God či v originále È stata la mano di Dio má zatím neznámý děj, oznámeno bylo pouze, že se jedná o, pro Sorrentina, velmi osobní dílo.

The Power of the Dog

A máme tu dokonce i jeden western z tvorby novozélandské režisérky a scenáristky Jane Campion. Ten se zaměřuje na dva bratry, Phila a George, kteří společně vlastní největší ranč v Montaně. Phil je elegantní a krutý, George je pohodářský a laskavý. Problém však nastává, když se George tajně ožení a mezi dvěma bratry nastává válka. Zaujme zde i herecké obsazení, kterému vévodí Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons a Kirsten Dunst.

The Princess Switch 3

Vedle třetího Stánku s polibky se fanoušci dočkají i třetího pokračování vánoční romance Princezna z cukrárny. Premisa prvních dvou snímku je postavena na tom, že existují dvě stejně vypadající ženy (obě hraje Vanessa Hudgens), jedna je princezna, druhá pracuje v cukrárně a ty si zamění role, v druhém díle k nim pak přibývá třetí trojče (též Hudgens) a situace se zase o něco komplikuje. Podle dosavadního děje je pak patrné, že v novém snímku bude opět o jednu Vanessu Hudgens více.

The Woman in the Window

Tento psychologický thriller je jednou z mnoha obětí covidu-19. Původně měl vstoupit do kin loni na jaře, ale nakonec byl kvůli pandemii prodán Netflixu. Snímek, inspirovaný stejnojmenným románem, se zaměřuje na agorafobickou ženu, která ze svého newyorského bytu špehuje své sousedy a jednoho dne se stává svědkem násilného činu. V hlavní roli se zde objeví Amy Adams a po jejím boku pak například Gary Oldman nebo Julianne Moore.

(Foto: 20th Century Studios)

Thunder Force

Tato neobvyklá superhrdinská komedie se odehrává ve světě, kde superpadouši jsou na denní pořádku. A tak se dvě kamarádky z dětství spojí a vymyslí směs, která jim dá nadpřirozené schopnosti, aby je porazily. Představí se zde duo Melissa McCarthy a Octavia Spencer.

tick, tick…BOOM!

Kde je muzikál, tam je i Lin-Manuel Miranda, to je pravidlo, které v současnosti opravdu funguje. A jinak tomu není ani tentokráte, kdy se Miranda rozhodl pro Netflix adaptovat úspěšný broadwayský muzikál, který se zaměřuje na trojici mladých Newyorčanů a jejich prolínající se osudy. Ústřední trio zde pak ztvární Andrew Garfield, Alexandra Shipp a Robin de Jesús.

Všem klukům: Navždy a s láskou

Po Stánku s polibky a Princezně z cukrárny tu máme do třetice i třetí díl trilogie Všem klukům, které jsem milovala. Pokračování s podtitulem Navždy a s láskou na Netflixu debutovalo na Valentýna a završilo tak lovestory Lary Jean a Petera.

(Foto zdroj: Netflix)

Vykopávky

Začátkem roku pak mělo také premiéru historické drama Vykopávky. Ty se inspirují skutečnými událostmi, kdy skupina profesionálních i amatérských archeologů vykopala v jihoanglickém Suffolku historicky důležité památky téměř v předvečer druhé světové války. V hlavních rolích se zde představili Ralph Fiennes a Carey Mulligan.

(Foto zdroj: Netflix)

Yes Day

Za nedlouho, konkrétně 12. března, nás pak také na Netflixu čeká komedie s Jennifer Garner a Edgarem Ramírezem. Ti se představují jako rodiče, kteří se rozhodnout dát svým třem dětem jeden den, ve kterém budou o všem rozhodovat ony. A to se samozřejmě trochu nečekaně zvrtne.

Netflix pak samozřejmě chystá spoustu dalších snímků s hvězdnými obsazeními, které jistě bude stát za to vidět. Jmenovitě stojí za zmínku například A Boy Called Christmas, A Castle for Christmas, Back to the Outback, Beckett, Concrete Cowboy, Escape from Spiderhead, ‘Ohana: Rodina je poklad, Jako v bavlnce, Kate, Moxie, Munich, O2, Outside the Wire, Penguin Bloom, Robin Robin, Stowaway, The Last Letter from Your Lover, The Last Mercenary či The Starling a mnohé další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací