Knihy o dvou slavných kauzách Sněžím! Deník bílé mafie a Operace Rath se dočkají filmového nebo seriálového zpracování

Režie se ujme Jan Hřebejk a scénář napíše Petr Jarchovský.

Tvůrčí tým ve složení režisér Jan Hřebejk, scénárista Petr Jarchovský a producenti Maja Hamplová a Matěj Chlupáček se po komediálním krimi seriálu Pozadí událostí pustí do dalšího projektu.

Tentokrát volba padla na knihy Radka Kedroně, které se zabývají dvěma slavnými kauzami z českého podsvětí, a to Sněžím! Deník bílé mafie a Operace Rath. Společný projekt dostal název Sněžím! a je zatím otázkou, zda se diváci dočkají filmu, seriálu či minisérie. „Obě knihy jsme se rozhodli spojit do jednoho příběhu. Obě kauzy totiž vyšetřoval jeden a tentýž tým vyšetřovatelů. Uvažujeme o dvanáctidílné TV komediální krimi sérii, která může být případně prezentována i v podobě dvou celovečerních kinofilmů. Ještě uvidíme, kam a jak se projekt rozvine…,“ uvedl producent Matěj Chlupáček.

Pro jedno společné výsledné dílo Sněžím! se tvůrci rozhodli z několika důvodů, a to je totožný tým vyšetřovatelů, lékařské prostředí a chamtivé i bezohledné chování hlavních aktérů. „Za ten rok doma jsem konečně viděl Vlka z Wall Street nebo seriál Boj o moc. A postupně propadl sebeklamu, že to musím dokázat také. A na knihách Radka Kedroně nás s Petrem Jarchovským oslovil jejich černý humor,“ prozradil svoji motivaci režisér Jan Hřebejk.

Na scénáři se aktuálně pracuje a jestli to situace dovolí, je start natáčení naplánován na jaro roku 2021 a uvedení na podzim 2022.

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací