Přípravy 55. ročníku MFF Karlovy Vary jsou v plném proudu, vzniká i KVIFF TV

Bude letošní festivalové léto veselejší?

Uplynulý rok nebyl pro filmové, divadelní a hudební festivaly ani trochu příznivý. Kvůli epidemiologické situaci se neuskutečnil ani plánovaný 55. ročník MFF Karlovy Vary a ani mimořádná listopadová filmová přehlídka 54 1/2 MFF Karlovy Vary. Již dnes ale organizátoři pilně pracují na přípravách odloženého 55. ročníku.

Velkou motivací je nejen úspěšná přehlídka TADY VARY, která proběhla v červenci a divákům v 96 kinosálech po celé České republice nabídla 16 filmů, ale i nový investor Rockaway Capital.

„Letošní složitý rok nám svojí nepředvídatelností ukázal, jak důležité je mít na své straně silné partnery, kteří nás podpoří i v době, kdy se kvůli koronaviru ruší filmové festivaly po celém světě. Využil jsem možnosti přizvat strategického investora, který nám pomůže festival dále organizačně i umělecky posouvat. S Jakubem Havrlantem a Rockaway Capital se navíc dobře známe, díky spolupráci s MALL.cz, který je už čtyři roky partnerem festivalu a který patří do portfolia Rockaway, je náš vztah dlouhodobý,” uvedl prezident MFF KV Jiří Bartoška.

V plánu je i mnoho novinek a rozšíření. Jedním z nich je platforma KVIFF TV, na které se aktuálně pracuje a do budoucna by měla nabízet artový program a během festivalu i exkluzivní vlastní obsah. Organizátoři dále pracují na programech podporující mladé a talentované tvůrce či využití potenciálu města Karlovy Vary i celého regionu k uskutečňování dalších kulturně-společenských projektů a akcí.

Dle informací na webových stránkách festivalu by se měl letošní 55. ročník Mezinárodního festivalu Karlovy Vary konat od 2. do 10. července 2021. Konečný verdikt ukáže čas.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací