Filmové události #09/21: Známe datum premiéry Lokiho i název třetího dílu Spider-Mana

V Marvelu se děly velké věci.

V plném proudu je i plánování filmových festivalů, jak to bude s Karlovými Vary nebo Zlínem? Na seriál o Lokim se podíváme v červnu. Nový snímek o Spider-Manovi má také svůj podtitul. Netradiční superhrdinové The Boys točí třetí řadu. Jsou tu i novinky ohledně Snyderova zombie thrilleru Armádá mrtvých. Netflix pak představil první ukázku ke svému seriálu Světlo a stíny. V traileru se ukázala i nová pixarovka Luca. A na závěr jedna kuriozita, animovaní kamarádi Beavis a Butt-Head se po pětadvaceti letech dočkají filmového sequelu.

#09/21

Na začátek něco z domova, uplynulý týden byl bohatý na novinky ze světa českých filmových festivalů. Již teď organizátoři usilovně pracují na odloženém 55. ročníku MFF Karlovy Vary. Ti plánují i mnoho novinek, mimo jiné má třeba vzniknout platforma KVIFF TV. Na druhé straně je pak mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival, jehož 61. ročník má proběhnout ve dvou termínech, a to od 28. května do 1. června on-line a od 9. do 15. září v klasické podobě s diváky. Jeho zastřešujícím tématem pak bude literatura ve filmu.

Posuňme se však za oceán. Jsou tu též četné informace ze světa Marvelu a jeho filmového universa MCU. Tvůrci mimo jiné oznámili konečné datum premiéry seriálu Loki, který tedy odstartuje na platformě Disney+ od 11. června.

Velké věci se děly i kolem superhrdiny Spider-Mana a jeho třetího filmového pokračování s Tomem Hollandem v titulní roli. To má konečně název, herci a tvůrci oznámili, že třetí díl nese podtitul No Way Home.

Poněkud netradiční superhrdinové jsou pak The Boys. Ti po úspěšných prvních dvou řadách začali natáčet i třetí sezónu. Ohledně té zatím není známo mnoho detailů, akorát to, že s v ní má objevit Jensen Ackles jako Soldier Boy.

Z produkce Netflixu je pak také nový seriál pojmenovaný Světlo a stíny. Fantasy příběh se zaměřuje na mladou bojovnici s kouzelnými schopnostmi, jež by mohly sjednotit její svět, jenže to nebude tak jednoduché. Více informací pak nabídl první trailer.

V ukázce se pak představila i nejnovější chystaná pixarovka Luca. Ta se má odehrávat v malebném městečku italské riviéry a vypráví dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny. Svá prosluněná dobrodružství plná zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu, prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem. Jejich dovádění však ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšery z podmořského světa. Do kin a na Disney+ by Luca měl vstoupit v polovině letošního června.

A na závěr jedna poněkud kuriózní novinka. Nerozluční a hubatí kreslení parťáci Beavis a Butt-Head budou mít po pětadvaceti letech filmový sequel. Mnoho detailu ohledně něj zatím nebylo zveřejněno, pouze to, že bude k dostání na platformě Paramount+.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací