Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary má nový termín

Začne o téměř dva měsíce později.

V roce 2020 se MFF Karlovy Vary neuskutečnil, a i letos se organizátoři musí popasovat s omezeními spojenými s pandemií COVID-19. Filmoví fanoušci, profesionálové i vzácní hosté se do lázeňského města sjeli vždy začátkem prázdnin. Tento rok, pokud to situace dovolí, se v Karlových Varech potkáme koncem srpna.

Kulturní akce byla posunuta o sedm týdnů na termín od 20. do 28. srpna 2021 a celý tým věří, že se jim podaří připravit festival tak, aby mohl proběhnout v takové podobě, na jakou jsou diváci a návštěvníci zvyklí. Nebo se k tomu rozsahem a obsahem alespoň co nejvíce přiblížit.

 „K tomuto kroku jsme se rozhodli po pečlivém zvážení současné situace a také po konzultaci s odborníky. Doufáme, že v průběhu následujících měsíců dojde k významnému rozšíření vakcinace a díky tomu zvládnutí pandemické situace, tak aby bylo možné uspořádat karlovarský festival v maximálně bezpečné formě pro jeho hosty a návštěvníky. Jsme pochopitelně připraveni dodržet všechna platná opatření,“ uvedl prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Prezident festivalu také prozradil termín konání již 56. ročníku MFF Karlovy Vary. Ten by měl proběhnout v tradičním čase od 1. do 9. července 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací