Seriál Anatomie života: Kolik času zabere příprava jednoho dílu?

Anatomie života odhaluje zajímavosti ze zákulisí.

Seriál Anatomie života, který se odehrává v nemocničním prostředí na oddělení traumatologie, mohou diváci sledovat již několik týdnů. Příští úterý na nás čeká již desátá epizoda s názvem „Na konci cesty“. Jak dlouho ale takový díl vzniká? Kolik hodin materiálu se natočí, jak dlouho trvá střih a kolik lidí na jedné epizodě pracuje?

Do zákulisí Anatomie života jsme se podívali již při startu seriálu. Tehdy jsme si popovídali s jedním z režisérů, a to Peterem Magátem o natáčení, lokacích i neodmyslitelném vzdělání v oboru. Nyní ale tvůrci pořadu zveřejnili několik zajímavostí a především čísel, které přibližují vznik a práci na jednotlivých epizodách.

Na každou epizodu bylo natočeno přibližně 200 minut materiálu, který poté míří do postprodukce, v rámci které vznikne díl takový, jaký vídáme na televizních obrazovkách. Tato práce zabere zhruba 250 hodin. „Jen střih trval okolo 10 dnů, příprava hudební složky 7 dnů, dalších 7 dnů míchání zvuku a další 3 dny grading, neboli barvení obrazu,“ prozradil vedoucí natáčení Mira Dittrich.

Na přípravě jedné epizody pracuje přibližně 150 lidí. Scenáristy, dramaturgy, režiséry, castingové režiséry, kostyméry, maskéry a mnoho dalších sice přímo při práci nevidíme, ale výsledek jejich snažení ano. Během jednoho dne natáčení padne okolo 70 klapek a herci v hlavních rolích se musí každý den naučit okolo 15 stran textu. S tímto úkolem se musely vypořádat především čtyři ústřední hrdinky, a to Jitka Schneiderová, Martina Preissová, Ester Geislerová a Bára Černá.

(Foto: TV Nova)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací