Bíba Bojanová, maminka Matyho, se vrací do seriálu Sestřičky, hrát ji ale nebude Lenka Termerová

Další záměna hereček v primáckém seriálu.

Po více než roční pauze se do seriálu Sestřičky vrací Bíba Bojanová – manželka bývalého primáře Jiřího Bojana (Jiří Štěpnička) a maminka doktora Matyho (David Gránský). Návrat to ale bude hořkosladký, protože před kameru se nevrací Lenka Termerová.

Třiasedmdesátiletá herečka, kterou můžeme znát se seriálů Život na zámku, Rodinná pouta či Velmi křehké vztahy a pyšní se Českým lvem za svůj výkon ve filmu Děti noci, se rozhodla ze zdravotních důvodů do ateliérů Sestřiček nevrátit. „Vzhledem k tomu, že jsem byla po operaci, jsem se rozhodla v natáčení nepokračovat. Ačkoli vím, že natáčení provázejí bezpečnostní opatření, je to riziko, které jsem nechtěla podstoupit,“ vysvětlila své důvody Lenka Termerová.

Tvůrci pořadu tak museli vymyslet, kdo roli Bíby převezme. Volba nakonec padla na herečku Kateřinu Macháčkovou, se kterou se Termerová potkala na natáčení seriálu Život na zámku. Ta nabídku přijala s obavami, protože jako divačka moc dobře ví, že diváci takové změny nepřijímají rádi. Na natáčení se proto náležitě připravovala. „Podívala jsem se na pár dílů, abych viděla, jak to Lenka hrála. Já jsem ale jiný typ herečky, těžko se můžu strefovat do toho, jak to dělala. Můžu mít empatii, porozumění vůči lidem, moudrost, ale přesto budeme každá jiná,“ upřesnila Macháčková. 

Poprvé Kateřinu Macháčkovou jako Bíbu Bojanovou uvidíme na televizních obrazovkách již tento týden. Její nástup do seriálu budou provázet dramatické okolnosti, protože ji přiveze záchranka ve vážném stavu. „Hned první den mě upoutali na lůžko, intubovali, první natáčecí dny jsem proležela v posteli,“ prozradila herečka.

(Foto: FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací