Filmové události #12/21: Avatar už je zase číslo jedna a fanoušci se dočkali Snyderovy Ligy spravedlnosti

Týden plný superhrdinů.

Nejprve však něco k award season, byly oznámeny nominace na Oscary. Fanoušci se konečně dočkali kýženého Snyder Cutu. Dotočen byl i nový Batman. Marvel si zase přichystal novinky na Disney+. V Deadpoolovi 3 se pak možná objeví Jim Carrey. Světovým filmem číslo jedna je opět Avatar, který předběhl Avengers: Endgame. Sedmá Mission: Impossible má hereckou posilu. A na novém projektu pracuje i Tom Hiddleston. Samozřejmě by to nešlo ani bez trailerů, v novém teaseru se představila třeba Cruella. Ukázku nabídl i muzikál Život v Heights. Je tu i trailer k westernovce Concrete Cowboy.

#12/21

Hned na začátku týdne, tedy 15. března byly oznámeny filmové nominace na Oscary. Nejvíce jich získal snímek Mank. V kategorii nejlepší film se pak kromě Manka ocitl i The Father, Judas and the Black Messiah, Minari, Země nomádů, Nadějná mladá žena, Sound of Metal a Chicagský tribunál. Z herců se pak o zlatou sošku utkají Amanda Seyfried, Maria Bakalova, Daniel Kaluuya, Sacha Baron Cohen, Vanessa Kirby, Andra Day, Riz Ahmed nebo Chadwick Boseman, který byl nominován in memoriam za film Ma Rainey – matka blues. Vítězové pak budou vyhlášeni 25. dubna, v jaké podobě však událost, vzhledem k pandemické situaci, proběhne, zatím není známo.

Jsou tu pak i novinky ze světa DC. Fanoušci se konečně dočkali kýženého Snyder Cutu. Režisérská verze Ligy spravedlnosti podle vize Zacka Snydera byla ve čtvrtek 18. března vpuštěna na HBO Max a HBO Go a zatím se těší pozitivním ohlasům ze strany příznivců této filmového ságy.

Ta bude za nedlouho rozšířena i nový batmanovský snímek. A právě The Batman, s Robertem Pattinsonem v titulní roli, byl v uplynulých dnech po komplikacích dotočen. V průběhu natáčení se totiž tvůrci museli potýkat i s tím, že Pattinson byl v jednu chvíli pozitivní na covid-19, a tak musela být produkce pozastavena. I přes to se jim však podařilo dojít ke zdárnému konci a novou verzi Batmana se můžeme těšit již příští rok v březnu.

S vydáváním nových obsahů pak nezahálí ani Marvel. Ten chystá četné projekty na platformě Disney+. Po úspěšné WandaVision, sem v pátek vstoupili i seriál Falcon and the Winter Soldier. Plánuje se také pořad Secret Invasion, zabývající se invazí Skrullů na planetě Zemi, nově zde do role hlavního záporáka obsadili herce Kingsleyho Bena-Adira. A na závěr pak také tvůrci nabídli nový plakát k Lokimu, který bude na Disney+ od června. 

(Foto: Disney+)

Aktuální zvěsti se objevili i kolem třetího pokračování Deadpoola. O tom už je známo, že bude součástí MCU a zároveň mu zůstane R-rating. Novinkou je, že Jim Carrey je údajně zvažován do role záporáka. S tím má už Carrey i zkušenost, neboť se kdysi objevil jako Batmanův padouch The Riddler.

Velké změny se pak udály i na žebříčku nejnavštěvovanějších a nejvýdělečnějších filmů na světě. Do roku 2019 si tu přední příčku držel Avatar Jamese Camerona, avšak v témže roce byl sesazen marvelovkou Avengers: Endgame, jehož tržby činily 2,7 miliard dolarů. Jenže nyní si Avatar opět přisvojil tuto pozici, když byl nedávno opět vpuštěn do čínských kin, čímž si vybudoval nad Endgame znovu náskok.

Populární je i série Mission: Impossible, jejíž sedmé chystané pokračování má hereckou posilu. Po boku Toma Cruise, Simona Pegga nebo Vanessy Kirby se tu nově objeví i herci Rob Delaney (Deadpool 2) a Cary Elwes, který se nejvíce proslavil v dobrodružné fantasy komedii Princezna nevěsta. Mission: Impossible 7 by pak měl být k vidění v kinech již letos v listopadu.

Na novém projektu pracuje i Tom Hiddleston. Ten se za nedlouho objeví ve zmíněném Lokim jako titulní protagonista, ale již nyní má plné ruce práce s jiným seriálem. Hiddleston se objeví po boku Claire Danes v pořadu stanice Applet TV+ Essex Serpent, jenž je adaptací stejnojmenné knihy.

A samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. Sneak Peek tak nabídl i snímek Cruella, který se zabývá osudem záporačky Cruelly de Vil ze 101 Dalmatinů. Titulní role se zde ujala Emma Stone. Film bude k vidění na Disney+ od 26. května.

Konkurenční HBO Max si pak také připravilo pořádnou novinku. Ve dvou nových klipech se představil muzikál Život v Heights, za nímž stojí tvůrce úspěšného Hamiltona Lin-Manuel Miranda. Na platformě HBO Max bude film k dostání již od poloviny června, do kin by pak měl vstoupit v druhé půlce srpna.

Na závěr pak něco i od Netflixu. Ten vypustil první ukázku ke svému chystanému westernu Concrete Cowboy. V hlavních rolích se zde objevují Idris Elba a Caleb McLaughlin. Snímek pak vypráví příběh odcizeného vztahu otce a syna, který se začne napravovat, když se syn přestěhuje ke svému otci a začne objevovat svět městského jezdění na koních. Film bude na Netflixu od 2. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací