Zdeněk Svěrák a Jan Svěrák natáčí komedii Betlémské světlo. Jak vypadal první natáčecí den?

Výsledek by měl být divákům představen v dubnu 2022.

Svěrákovi začali natáčet novou komedii Betlémské světlo. Režijní taktovky se chopil syn Jan, který do hlavní role obsadil svého otce Zdeňka. Ve filmu dále uvidíme Danielu Kolářovou, Vojtu Kotka, Terezu Rambu, Ondřeje Vetchého, Jitku Čvančarovou či dánskou herečku Patricii Schumann.

První klapka se stala takovým malým dárkem k narozeninám Zdeňka Svěráka, protože padla den po pětaosmdesátinách oblíbeného a uznávaného herce, textaře a scénáristy. Zdeněk Svěrák se před filmovou kameru vrátil po několikaleté pauze, protože naposledy jsme ho mohli vidět v dramatické komedii Po strništi bos z roku 2017.

Snímek Betlémské světlo vychází z knižních bestsellerů Povídky a Nové Povídky Zdeňka Svěráka. „Film bude o hledání životní harmonie, o hranici mezi vyrovnaností a rezignací, a tohle těžké téma rozptylujeme humorem, stylizací a velkou nadsázkou,“ vysvětlil režisér Jan Svěrák. Děj filmu nás seznámí se spisovatelem, kterému do běžného života vstupují postavy z vlastních povídek. „Hraju spisovatele Šejnohu. Ten člověk jako by mi vypadl z oka. Je jen o něco komičtější, než jsem já,“ popisuje svoji postavu Zdeněk Svěrák.

První natáčecí den zavedl štáb i herce do podzemních garáží, kde Zdeněk Svěrák řídil auto. Jeho syn a režisér v jedné osobě prozradil, že jeho tatínek zvládá natáčení úžasně a v rozlehlém podzemním komplexu se ztratil během filmování jenom jednou, a to, když špatně odbočil. Jak to na place první dne vypadalo, ukazuje nejen několik fotografií, ale i krátké video.

(Foto: Biograf Jan Svěrák)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací