Vojtěch Kotek, Václav Kopta a Jan Nedbal začali zkoušet představení Werich

První čtená zkouška proběhla pod širým nebem.

Na nádvoří Musea Kampa se potkali Vojtěch Kotek, Václav Kopta, Jan Nedbal, Berenika Kohoutová, Matouš Ruml, Dan Šváb, Vanda Chaloupková a režisérka Adéla Stodolová Laštovková, aby zde proběhla první čtená zkouška připravovaného představení Werich.

„Jsem hrdá na to, že se nám podařilo dát dohromady výjimečnou skupinu tvůrců a herců, kteří pracují na představení Werich. Každý v této republice ví, kdo Jan Werich byl, ale jen hrstka o něm má nějaké podrobnější informace. Proto jsme se rozhodli přiblížit životní příběh této herecké legendy v představení, které má ambici především se podívat Janu Werichovi do jeho bohatého vnitřního světa,“ uvedla se producentka a autorka Daniela Sodomová.

V Jana Werich se promění Václav Kopta (alternace Jan Vápeník) a v jeho mladší já Vojtěch Kotek (Jan Nedbal), kteří mezi sebou budou vést filozoficky laděné rozhovory. Kopta, Kotek a Nedbal pod širým nebem přečetli několik pasáží ze scénáře, které budou (jestli to situace dovolí) od 14. června 2021 pronášet na Letní scéně Musea Kampa. Do svých rolí se alespoň na pár minut v rámci první čtené zkoušky převtělili i Berenika Kohoutová (manželka Zdenka), Vanda Chaloupková (dcera Jana), Matouš Ruml (Ježek/Chaplin) a Daniel Šváb (Voskovec).

„Jan Werich – to je v Čechách pojem, který připomíná spíš instituci nebo něco podobně významného, jako je hora Říp. Hrát (si na) Wericha je stejně troufalé, jako kdybych předstíral, že jsem svatý Václav. Je to zkrátka výzva a ty já mám rád minimálně stejně, jako jsem vždy měl a pořád mám rád Jana Wericha. Jako malého kluka mě otec několikrát vzal s sebou do toho tajemného a legendami opředeného domu na Kampě. Ani ve snu by mě tenkrát nenapadlo, že se ten kruh takhle krásně a symbolicky uzavře …,“ svěřil se Václav Kopta.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací