47. Letní filmová škola Uherské Hradiště začne o 14 dní později

Zvolen byl srpnový termín.

Pandemie opět úřaduje a mění termíny prázdninových festivalů. Tentokrát změnu data konání hlásí Letní filmová škola Uherské Hradiště. Letošní ročník se odehraje později, a to v srpnu.

„Rozhodli jsme se posunout termín konání festivalu o 14 dní, abychom získali potřebný čas pro přípravu celé akce. Hlavním důvodem je skutečnost, že od vlády ČR stále nemáme jasně definováno, za jakých podmínek bude možné akci uspořádat. Velmi nás to mrzí, protože naší prioritou bylo zachování tradičního termínu Filmovky (konec července), ale situace je bohužel bezprecedentní,“ uvedla ředitelka festivalu Radana Korená.

V Uherském Hradišti se tak tento rok potkáme od 6. do 12. srpna. Pozdější termín, snad, umožní organizátorům akce se lépe připravit na vydaná omezení, jako jsou restrikce v sálech, v letních kinech i ve stanech. „Věříme, že výsledek jednání mezi ministerstvy zdravotnictví i kultury a oborovými organizacemi v kultuře brzy dosáhne uskutečnitelné podoby, ať všichni konečně víme, s čím můžeme počítat,“ dodala Korená.

I když se 47. Letní filmová škola Uherské Hradišti uskuteční v náhradním termínu a bude o jeden den kratší, čeká na návštěvníky bonusový den. Ve čtvrtek 12. srpna 2021 se uskuteční tři projekce v Kině Hvězda.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací