Filmové události #19/21: Praha ožije zahraničními filmovými štáby, proběhly i oslavy Star Wars dne

Mnoho novinek přinesl i Marvel.

Marvel představil klip, v rámci něhož odkryl plno novinek. Posunulo se i datum premiéry Lokiho. Dále se uskutečnily tradiční oslavy Star Wars dne. Smíšek a Pippin z Pána prstenů si zase přichystali nový projekt. Teaser si pak přichystala čtvrtá řada Stranger Things. A ve finálním traileru se představilo Tiché místo: Část II. Do Prahy se zase chystá hned několik zahraničních filmových produkcí.

#19/21

Hned na úvod týdne překvapili producenti Marvelu fanoušky se souhrnným klipem, ve kterém odhalili chystané projekty na dalších pár let a jejich názvy. Letos bychom tak měli uvidět Black Widow, Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, Eternals a Spider-Man: No Way Home. V budoucích letech se pak můžeme těšit na filmy jako Doctor Strange in the Multiverse of Madness,Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever, The Marvels, Ant-Man and The Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3 a Fantastic 4. Video také nabídlo první ukázku ke zmíněným Eternals, kteří se chystají do kin letos na podzim.

Kromě toho pak Marvel vydal i speciální upozornění ke svému očekávanému seriálu Loki. Ten měl původně mít premiéru v pátek 11. června, nyní byl však přesunut na 9. červen. Jeho nové díly budou tudíž vysílány na Disney+ pravidelně ve středu, posun se stal pravděpodobně z důvodu, že na stejné platformě už v pátky běží Star Wars pořad The Bad Batch.

Tím se přesouváme ke Star Wars, jehož fanoušci s plnou parádou oslavili v uběhlém týdnu jeho den. May 4th, čili 4. květen je považován za symbolický den Star Wars. V rámci něj byla odhalena i nová tematická atrakce v Disney Wordlu pojmenovaná Galactic Starcruiser.

Věci se pak neděly pouze v předaleké Galaxii, ale i ve Středozemi. Dominic Monaghan a Billy Boyd, tedy filmoví představitelé hobitů Smíška a Pippina, totiž oznámili, že chystají společný podcast pojmenovaný The Friendship Onion. Ten by se měl mimo jiné věnovat i tématům a hercům z Pána prstenů, jehož první filmový díl letos slaví dvacáté výročí od premiéry.

Samozřejmě by to nebyl ono bez trailerů, a kromě zmíněného marvelovského klipu tu máme i pár klasických ukázek. V krátkém teaseru byla třeba poprvé představena chystaná čtvrtá řada netflixovského seriálu Stranger Things. Sice nebylo mnoho odhaleno, ale fanoušci jsou i tak natěšení na novou sezónu, která by měla možná vyjít již někdy letos.

Finální trailer pak nabídli tvůrci hororového sequelu Tiché místo: Část II. Ten se odehrává ve světě, který sužují monstra citlivá na zvuk, a tak postavy musí zůstávat v naprostém tichu. Snímek by měl vstoupit do kin koncem května.

Závěrem pak i trochu domácích novinek. Do našeho hlavního města se chystá hned několik zahraničních produkcí. Měli by sem například doputovat Adam Sandler a Carey Mulligan, kteří tu plánují natáčet snímek Spaceman, inspirovaný stejnojmennou knihou. Do Prahy se vrátí i Orlando Bloom a Cara Delevingne s produkcí seriálu Carnival Row. To není však zdaleka vše, údajně se můžeme v Česku letos těšit na ještě více zahraničních filmových produkcí (chystají se sem například i Ryan Gosling a Chris Evans a mnozí další).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací