Comic-Con Prague: Home Edition nabídl besedu s Davidem Nyklem a odhalil nového hosta

Fanoušci si mohli zkrátit čekání na oficiální událost.

Úderem čtvrté hodiny polední v neděli 9. května byl zahájen provizorní on-line Comic-Con Prague pojmenovaný Home Edition. Virtuální jednodenní akce nabídla nabitý program. Zahájení proběhlo za zvuků DJ Roxtara, úvodem pak provedl Mikoláš Tuček. Celou akci, stejně jako minulý rok, uvedl primátor Prahy, Zdeněk Hřib, který zavzpomínal na poslední ročník a svůj jediovský outfit. Comic-Conu i jeho fanouškům pak popřál hodně štěstí s chystaným ročníkem.

V průběhu dne pak mohli zájemci virtuálně navštěvovat dvě programové linie, z nichž každá měla svou pomyslnou stage. Kromě toho navíc organizátoři nabídli i osm předem natočených besed o nejrůznějších tématech, například o novém seriálu ze světa Hry o trůny House of the Dragon, Stargate, budoucnosti filmového světů DC a Marvelu a mnohé další.

Na úvod Tuček vyzpovídal organizátory celé akce, Pavla Renčína a Václava Pravdu, o tom, jak se jim loni akce dělala a co očekávají od té letošní, která byla již dvakrát posunuta. Renčín a Pravda přislíbili, že ohledně letošního ročníku ještě chystají pár oznámení ohledně hereckých hostů, jejichž seznam zatím není kompletní. Podělili se také o to, jaké to je shánět hvězdné účastníky, a co vše to obnáší. Mimo jiné pak také zavzpomínali i na loňský Comi-Con Prague, který se odehrál v únoru krátce před vypuknutím pandemie covidu-19. K tomu zazněla i historka s hercem Johnem Rhysem-Daviesem alias Gimlim z Pána prstenů, s nímž se v zákulisí bavili o jakémsi tajemném viru z Číny, ale v té době ještě nevěřili, že se dostane do Evropy.

Poté byl pak oficiálně spuštěn program virtuálního Comic-Conu. Prvním hostem měl být herec Predrag Bjelac, který se proslavil například jako černokněžník Igor Karakoff ve snímku Harry Potter a Ohnivý pohár. Besedy s Bjelacem se mohli fanoušci zúčastnit již minulý rok. Naneštěstí se však Bjelac nakonec nemohl připojit, kvůli práci a natáčení svého nové projektu, ale organizátoři přislíbili, že rozhovor nahrají později a pro fanoušky jej vloží ke zhlédnutí do Archivu.

Druhou velkou hvězdou pak byl herec David Nykl, který se proslavil jako Dr. Zelenka v seriálu Hvězdná brána: Atlantida či coby Anatoly Knyazev v pořadu Arrow. Zájemci ho pak mohli též potkat na loňském ročníku. Nykl se rozpovídal o svém účinkování v obou projektech i své práci na seriálu Carnival Row, který se točil v Praze, a kde se potkal s Orlando Bloomem. Mimo jiné hovořil Nykl i o současné situaci s covidem-19 a jak se těší, až se věci vrátí zpátky do normálu. Padla pak také zmínka o hokeji, jehož je Nykl velkým fanouškem, jakožto téměř rodilý Kanaďan. Zavzpomínal i krátce na minulý Comi-Con Prague. Na závěr se pak s diváky rozloučil slavnou hláškou Dr. Zelenky: „I’m trying, do prdele!“

Dále pak proběhly besedy se spisovateli Františkem Kotletou, Jurajem Červenákem či Tadem Williamsem nebo komiksovými tvůrci Petrem Koplem a Danem Černým. O svém působení v Hollywoodu se pak rozpovídal tvůrci vizuálních efektů Jiří Kilevník, který pracoval i na snímcích Marvelu či Star Wars nebo seriálu Hra o trůny. O tvorbě hororových filmů pak pohovořili Pavel Soukup ml. a Marek Dobeš. Událost pak nabídla i spoustu dalších hostů.

Na závěr pak při rozloučení organizátoři oznámili nového hosta říjnového Comic-Conu, kterým je Robert Llewellyn známý jako Kryten z Červeného trpaslíka. Po loňském Danny John-Julesovi alias Kocourovi se tak mohou fanoušci těšit na dalšího člena tohoto britského komediálního sci-fi seriálu.

Veškerá videa, rozhovory či besedy pak budou pro zájemce, po přihlášení skrze kód vstupenky, dostupné na webu ke zhlédnutí až do října, kdy se má uskutečnit letošním Comi-Con Prague. Ten by měl proběhnout od pátku 15. do neděle 17. října.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací