Rozhovor: Hudební skladatel Karel Havlíček o albu Spoken, filmech Duna, Batman, Carpe Noctem a spolupráci s Hansem Zimmerem

„Přijde mi, že ti nejvíce talentovaní lidé jsou nejvíc skromní.“

Multiinstrumentalista a hudební skladatel Karel Havlíček žijící střídavě v České republice a USA se pyšní spoluprací s opravdovými hvězdami, a to například s Hansem Zimmerem, Nicole Kidman, Leonardem DiCapriem a mnoha dalšími. S talentovaným umělcem jsme se potkali v blízkosti jeho pražského bydliště, kde se nám během velmi milého a přátelského rozhovoru svěřil se svými zkušenostmi a plány do budoucna.

Mezi nejnovější projekty talentovaného umělce patří album SPOKEN, které vyšlo minulý rok na podzim v LA a nyní ho čeká česká premiéra. „Ta deska je takový deník. Když si někdo píše třeba deník, tak já jsem si psal hudbu. Viděl jsem věci, které mě inspirují a říkal jsem si, že je strašná škoda nevyužít té chvíle, múzy a inspirace a nepsat,“ popsal vznik alba SPOKEN Karel Havlíček. V plánu jsou i koncerty s živým orchestrem a putovní multimediální výstava SPOKEN, na které se bude podílet i Havlíčkův bratr Maxim.

(Foto: Červený koberec)

Karel Havlíček má na svém kontě celou řadu českých i hollywoodských filmových a seriálových projektů. Do kin se chystá sci-fi dobrodružství Duna a akční krimi Batman s Robertem Pattinsonem, kde Havlíčkův hudební podpis můžeme slyšet v trailerech. Minulý rok na podzim dokončil práci na americkém filmu Carpe Noctem, který také ještě nebyl v kinech. Havlíček se svěřil, že se na výsledek těší a mrzí ho, že premiéra zatím nebyla. Navíc, s Ninou Bergman, která zde hraje hlavní roli, pojí Karla Havlíčka i další umělecké dílo. „Ona je nejen herečka, ale i americká zpěvačka. Děláme spolu multimediální projekt. Fotografický komiks, kde ona je hlavní hrdinka a já tam dělám hudbu, která bude synchronizovaná s komiksovou knihou,“ odhalil Havlíček.

Nemohli jsme se nezeptat na spolupráci s hvězdami jako jsou Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio: „Měl jsem možnost potkat je na vlastní kůži. Měl jsem štěstí. Přijde mi, že ti nejvíce talentovaní lidé jsou nejvíc skromní, takže to byla velmi příjemná spolupráce.“ Celý rozhovor, kde Havlíček mluví i o svých začátcích, kapele Southpaw, práci pro Hanse Zimmera, dokumentech ze zvířecí říše a dalších českých i zahraničních projektech, najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací