Červencový Marienbad Film Festival přibližuje část svého programu

Netradiční termín a malebné prostřední bývalého mariánskolázeňského hotelu Lesní mlýn.

Letošní ročník Marienbad Film Festivalu se odehraje již za měsíc, a to v náhradním termínu od 8. do 11. července 2021. Organizátoři proto odhalili první část programu. Filmy budou promítány ve dvou sálech bývalého mariánskolázeňského hotelu Lesní mlýn. Chybět nebude ani virtuální kinosál. Bonusem pro diváky, kteří se do Mariánských Lázní nedostanou, se tak stane on-line audiovizuální platforma Kino Soumraku.

Srdcem festivalu bude sekce Forum Marienbad zaměřující se na současnou experimentální filmovou tvorbu. „Ačkoliv jsme letos vypsali open call na poslední chvíli, přihlásil se nám rekordní počet filmů. Z celkových 176 jsme do programu Marienbadu zařadili 12 českých a 9 zahraničních projektů. Promítneme snímky od německých, řeckých, amerických nebo španělských tvůrců,” sdělil dramaturg sekce Tomáš Vobořil. Z konkrétních titulů jmenujme například hypnotický snímek Lúa Vermella španělského režiséra Loise Patiña, snímek Bílá na bílé slovenské režisérky Viery Čákanyové či blok věnovaný průřezu tvorby audiovizuálního umělce a filmaře Vladimíra Turnera.

Sekci Theatre Electrique otevře česká distribuční premiéra nejvtipnějšího snímku loňských Benátek Moucha v kufru. Dále se můžeme těšit na předpremiéru drzého filmu Lux Æterna francouzského provokatéra Gaspara Noého, projekci esejistického snímku Kniha obrazů umělce Jeana Luca Godarda či film Entre perro y lobo (Hodina mezi psem a vlkem) španělské režisérky Irene Gutiérrez Torresové.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací