Filmové události #23/21: Shazam má nový kostým a čtvrtý Thor je dotočen

Týden Marvelu i DC.

Expedice: Džungle se představila v novém traileru. Ukázku nabídla i novinka režiséra M. Night Shyamalana. Je tu i trailer k sci-fi thrilleru Reminiscence. S finální ukázkou je tu i V zajetí démonů 3. A klip uvedl i chystaný seriál Marvelu Loki. Jeho bratr pak má už dotočeno. Ostatní hrdinové Marvelu pak v Disneylandu otevřeli Avengers Campus. Konkurenční Shazam se zase ve svém pokračování představí v novém hávu. Todd Philips už začal psát dvojku Jokera. Netflixův seriál ze světa hrdinů Jupiter’s Legacy byl zrušen. Na závěr pak studia Warner Brothers a Discovery vytvořila merger.

#23/21

Hned na úvod tu máme pár trailerů. Jeden takový si pro nás na začátku uplynulého týdne přichystali tvůrci dobrodružné komedie Expedice: Džungle. Ta se inspiruje stejnojmennou atrakcí v Disneylandu a hlavní hrdiny v ní ztvárňují Emily Blunt, Dwayne Johnson, Jack Whitehall, Jesse Plemons, Édgar Ramirez nebo třeba Paul Giamatti. Do kin se pak snímek chystá letos na konci července.

S novinkou přišel i slavný režisér M. Night Shyamalan, který stojí za hity jako Šestý smysl, Vyvolený nebo Rozpolcený atd. Tentokráte představuje v první ukázce thriller Čas (Old). Příběh se zaměřuje na rodinu, která tráví dovolenou na odlehlé pláži, ale náhle zjišťuje, že pobyt na tomto místě způsobuje zrychlené stárnutí. Film by měl být k vidění od 22. července.

Klip pak nabídl i sci-fi thriller Reminiscence. V hlavní roli, jakožto vědec, který zkoumá způsob, jak se vrátit zpátky v čase a pomocí technologie najít svou dlouho-ztracenou lásku. Tento neobvyklý snímek bude možné zhlédnutou skrz HBO Max již od konce srpna.

A je tu i finální trailer k hororu V zajetí démonů 3. V něm se lovci duchů, Ed a Lorraine Warren vypořádávají s neobvyklým případem, když mladík obvinění z vraždy začne tvrdit, že ho k tomu donutil sám ďábel. Snímek je ve vybraných zemích již dostupný skrz HBO Max, na velkých plátnech pak u nás bude mít toto očekávané pokračování premiéru 24. června.

Do pětice tu pak máme i krátký klip k očekávanému seriálu studia Marvel, kterým je Loki. Ten odstartuje na streamovací platformě Disney+ od středy 9. června. V šestidílném pořadu pak budou diváci sledovat titulního Lokiho, jak putuje časem a dohlíží na správný chod historických událostí.

Lokiho nevlastní bratr Thor zase bude mít dokonce čtvrté filmové pokračování. Jeho natáčení pak bylo v uplynulém týdnu ukončeno. Tuto informace na svém instagramovém účtu sdílel jak režisér Taika Waititi, tak představitel titulního Thora, Chris Hemsworth.

Thor a ostatní hrdinové Marvelu se pak nyní mohou těšit z vlastní atrakce v Disneylandu. Ta se jmenuje Avengers Campus. Slavnostně otevřít tuto novou sekci zábvního parku, přišli například Paul Rudd, Brie Larson, Zoe Saldana, Simu Liu, Jon Favreau a Anthony Mackie.

Naopak superhrdina Shazam, z konkurenčního DC, má nový kostým. Herec Zachary Levi se v něm objevil v prvním krátkém teaseru ke snímku Shazam! 2.

Bezesporu nejoblíbenější postava DC, Joker, pak také bude mít sequel ke svému úspěšnému dramatu z roku 2019. Nově bylo oznámeno, že po úspěchu jedničky se zde scénáře opět ujme režisér Todd Phillips. Další detaily ohledně filmu však zatím nejsou známy.

Aby toho pak nebylo málo, tak nedávná novinka platformy Netflix, seriálu Jupiter’s Legacy, byla zrušena hned po odvysílání své první řady. I když důvody nejsou jasné, tak je pravděpodobné, že tento superhrdinský pořad zkrátka neobstál před četnou seriálovou konkurencí, jako jsou marvelovky WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier nebo pořad The Boys.

Na závěr pak něco k velkému mergeru studia Warner Brothers s platformou Discovery. Společnost AT&T spojila WarnerMedia (kam spadá vše od DC nebo HBO Max) s Discovery, které vlastní streamovací servis Discovery Plus. Společná nově vznikla organizace by se pak měla jmenovat Warner Bros. Discovery.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací