Trailer k filmu Zátopek ukazuje Václava Neužila na dráze i mimo ni jako čtyřnásobného olympijského vítěze Emila Zátopka

„Když nemůžeš, tak přidej, ne?“

Přesně tyto slova adresuje Martha Issová jako Dana svému manželovi Emilovi v závěru nového oficiálního traileru k filmu Zátopek. Nejnovější snímek režiséra Davida Ondříčka se toto léto (po odkladu) dočká své premiéry.

Životopisné drama mapuje nejen zrod mimořádného sportovce, ale zaměřuje se i na jeho celoživotní lásku a sportovní výhry i prohry. „Od počátku jsem si přál, aby nebyl zatěžkaný ostychem, nebo přehnanou úctou k Emilu Zátopkovi. A jak jsem ho poznával prostřednictvím všeho, co jsem se o něm dozvídal, jsem přesvědčený, že právě přehnanou úctu by si nepřál. Chtěli jsme udělat Emila i Danu s lehkostí. V příběhu, který má humor i emoci,“ vysvětlil David Ondříček.

Ústředních rolí Emila a Dany Zátopkových se chopili Martha Issová a Václav Neužil. „Když odhlédnu od samotné sportovní přípravy, kdy jsem se musel fyzicky proměnit, musel jsem se pokusit najít Emila v sobě. To je jasný. Když se na to podívám zpětně, myslím, že David Ondříček ve mně styčné body S Emilem viděl dřív než já sám,“ zavzpomínal Neužil.

Ve filmu se dále představí Robert Mikluš, James Frecheville, Jiří Šimek, Milan Mikulčík, Peter Nádasdi, Štěpán Kozub, Vojtěch Fülep, Richard Fiala, Vavřinec Hradilek, Kryštof Krhovják, Petr Panzenberger, Peter Kočiš, Kevin Michael Clarke, Barbora Bočková, Anna Schmidtmajerová, Milan Cimerák, Filip Březina, Marek Příkazký, Jiří Rendl, Anna Cónová, Vladimír Čapka, Erika Stárková, a mnoho dalších.

Premiéra snímku je naplánovaná na 26. srpna 2021.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací