Filmové události #31/21: Je tu nové foto k seriál Hawkeye, a jeho kolegyně Black Widow jde zase k soudu

Jiné zprávy pak zahrnují Krotitele duchů, zombíky nebo britskou královnu.

Novinky přinesli i tvůrci Febiofestu. Je tu i první info k newyorskému filmovému festivalu. V ukázce se představilo pokračování Krotitelů duchů. Trailer nabídl i thriller Card Counter. Dále je tu klip k biografickému snímku o rodině návrháře Gucciho. S ukázkou nezaostal ani film Král Richard: Zrození šampiónek. Jeden trailer nabídl i Netflix, a to k Armádě zlodějů. První foto k nové řadě pak zveřejnili tvůrci seriálu Koruna. Remake romantického thrilleru Svatý pak má svoje obsazení. Zajímavou hereckou příležitost dostal i Tom Hanks. Jeho kolega Bob Odenkirk pak vyděsil své fanoušky. Oficiálně pak začalo natáčení marvelovky Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Nový plakát má zase Shang-Chi. Seriál Hawkeye ukázal první fotografie. A Scarlett Johansson se rozhodla zažalovat studio Disney.

#31/21

Hned na začátek tu máme něco z domácího prostředí. Jsou tu novinky k pražskému filmovému festivalu Febiofest. Ten se má sice uskutečnit až na podzim, organizátoři však fanouškům poskytli první informace, a na co se mohou těšit v letošním ročníku. MFF Praha Febiofest tak kromě queer filmů a exotické východní kuchyně, nabídne i virtuální realitu a filmy tvořené v jejím formátu.

Za pražským festivalem pak nezaostal ani newyorský filmový festival, který se má též odehrát letos na podzim. Jeho organizátoři odhalili něco málo z programu. Centrální filmem New York Film Festivalu se stane britský western The Power of the Dog. Za tímto snímkem stojí režisérka a scenáristka Jane Campion, v hlavních rolích se tu pak objeví Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kirsten Dunst nebo Thomasin McKenzie.

Nebyl by to však týden bez trailerů. Ten nabídli například tvůrci komediálního sci-fi Krotitelé duchů: Odkaz, který je (na rozdíl od svého předchůdce z roku 2016) přímým pokračování na stejnojmenné filmy z 80. let. A tak se zde díky tomu objeví i hvězdy z předchozích dílů, jako Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson nebo Sigourney Weaver a další. Po jejich boku si pak zahrají Finn Wolfhard, Mckenna Grace či Paul Rudd. Snímek pak má naplánovanou premiéru na začátek letošního října.

V ukázce se pak představil i thriller Paula Schradera The Card Counter. Příběh se pak točí kolem karet a gamblingu a zaměřuje se na hru mezi známým karetním hráčem a mladým muže, který hledá odplatu proti vojenskému plukovníkovi. Hlavní role si zde zahráli Willem Dafoe, Oscar Isaac, Tye Sheridan a Tiffany Haddish.

První krátký klip pak prezentoval také biografické drama House of Gucci. Snímek režiséra Ridleyho Scotta mapuje příběh rodiny slavného návrháře Gucciho. Představuje se zde také hvězdné herecké obsazení, které čítá jména jako Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Lady Gaga, Salma Hayek a Jeremy Irons. Do kin se pak film chystá 25. listopadu.

Biografickým dramatem je pak i snímek Král Richard: Zrození šampiónek, který se zabývá dětstvím a počátky slavných tenistek sester Sereny a Venus Williams, a toho jakou roli v tom všem hrál jejich otec. Toho si zde pak zahraje Will Smith. Dílo by pak mělo být k vidění jak v kinech, tak na HBO Max.

Do pětice tu pak máme jako poslední i trailer k jedné netflixovce. Tou je Armáda zlodějů, která je prequelem k zombie thrilleru Zacka Snydera Armáda mrtvých. Příběh, který se odehrává před Armádou mrtvých a vypuknutí zombie apokalypsy ve Vegas, se točí kolem Ludwiga Dietera, německého odborníka na otevírání sejfů. Jeho představitel, herec Matthias Shweigöfer pak snímek jak zrežíroval, tak i produkoval spolu se Snyderem, který se naopak podílel na scénáře.

Oblíbený seriál Netflixu Koruna točící se kolem britské královské rodiny, pak v plném proudu chystá svou pátou řadu. V rámci příprav tak tvůrci na sociálních sítích zveřejnili první fotografii nové představitelky královny Alžběty, kterou je Imelda Staunton, v této roli.

Díky Netflixu se pak poměrně nedávno stal miláčkem dam britský herec Regé-Jean Page, který se zde proslavil v pořadu Bridgertonovi. Page pak byl v uplynulých dnech obsazen do jedné z hlavních rolí v remaku romantického thrilleru Svatý. Více detailů ke snímku zatím není známo.

K zajímavému projektu se pak dostal i Tom Hanks. Ten byl obsazen do nejnovějšího chystaného filmu režiséra a scenáristy Wese Andersona. Kromě Hankse se zde pak objeví i Adrien Brody, Bill Murray nebo Tilda Swinton. Mnoho informací zatím není dostupných, snad jen kromě toho, že by se natáčení mělo odehrávat převážně ve Španělsku.

Hanksův kolega ze snímku Akta Pentagon: Skrytá válka, Bob Odenkirk, pak minulý týden značně vyděsil své fanoušky, když zkolaboval při natáčení svého seriálu Volejte Saulovi. Záhy však bylo zjištěno, že měl herec infarkt, ale již je ve stabilním stavu. Sám herec pak po pár dnech poděkoval fanouškům za starost prostřednictvím Twitteru a ujistil je, že je již v pořádku.

Závěrem pak z trochu jiného soudku, je tu totiž také pár novinek ze světa Marvelu. Například pokračování snímku Ant-Man a Wasp, které nese podtitul Quantumania, se již oficiálně začalo natáčet. Potvrdili to sami tvůrci.

K o něco aktuálnější marvelovce Shag-Chi a legenda o deseti prstenech, která má chystanou premiéru na letošní září, pak tvůrci přichystali nový plakát. Na něm je k vidění titulní hrdina, ale i ostatní postavy.

Právě Scarlett Johansson, jakožto představitelka titulní Black Widow ze zmíněného snímku, se dostala do právní potyčky s Disneym. Herečka dala toto slavné filmové studio k soudu, protože byly porušeny podmínky její smlouvy, když byla Black Widow souběžně s premiérou v kinech spuštěna i na Disney+. To se herečce, jejíž hlavní příjmy jdou údajně podle smlouvy z prodeje lístků k filmu, nelíbilo. Co bude s tímto případem dále, ještě uviďme.

Do třetice pak první oficiální fotografie zveřejnili i autoři chystaného seriálu Hawkeye, který poběží později v letošním roce na Disney+. Jeho děj se pak má točit kolem titulního Hawkeye v podání Jeremy Rennera, který trénuje svojí nástupkyni Kate Bishop, kterou si zde zahraje Hailee Steinfeld. Objevit se zde pak má i Florence Pugh, která si zopakuje svou roli Yeleny Belovy z Black Widow.

(Foto: Marvel Studios)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací