Filmové události #23/23: Čtvrtý Kapitán Amerika má nový podtitul, Rebel Moon zase první fotografie

V trailerech se představil Zaklínač i Expendables.

Kenneth Branagh a Ryan Reynolds chystají společný projekt. Čtvrté pokračování Kapitána Ameriky změnilo svůj podnázev. Expendables 4 mají první trailer. Snímek Poor Things se představil v nové ukázce. Spot nabídli i tvůrci třetí řady Zaklínače. A první klip má také druhá řada pořadu Good Omens. Jsou tu i první fotografie k Rebel Moon Zacka Snydera. Na závěr se pak pražský IMAX bude pyšnit jedním prvenstvím.

#23/23

Streamovací platforma Apple TV+ chystá společný projekt s Kennethem Branaghem a Ryanem Reynoldsem. Ti ztvární hlavní role v dobrodružném akčňáku Mayday. Tvorby se ujmou David Ellison, Dana Goldberg nebo Don Granger. Více informací zatím není známo.

Čtvrté pokračování marvelovky Kapitán Amerika má nový podnázev. Tvůrci v uplynulém týdnu oznámili změnu podtitulu z New World Order na Brave New World. Má se jednat o první MCU film, ve kterém si Kapitána Ameriku zahraje Anthony Mackie místo Chrise Evanse. Snímek má naplánovanou premiéru na květen 2023.

V prvním traileru se pak představovali čtvrtí Expendables. V těch se, jako v předchozích dílech, objeví hvězdné herecké obsazení, které čítá jména jako Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren nebo Andy Garcia. Expend4bles: Postr4datelní mají naplánovanou premiéru na konec letošního září.

S ukázkou přišlo i nejnovější chystané drama Poor Things režiséra Yorgose Lanthimose. Když je mladá dívka přivedena k životu neortodoxním vědcem, utíká pryč s právníkem a ocitá se na dobrodružné výpravě plné nečekaných zvratů. Ve filmu se objevují Emma Stone, Willem Dafoe nebo Mark Ruffalo. Do kin pak snímek vstoupí již 8. září.

Nový spot pak nabídli i tvůrci Zaklínače, kteří v něm představili očekávanou třetí řadu seriálu. V ní uvidíme naposledy v titulní roli Henryho Cavilla, který z pořadu odchází, v následující sérii ho pak nahradí Liam Hemsworth. První část třetí sezóny Zaklínače bude k vidění skrze Netflix již na konci června, druhá část pak o měsíc později.

A do čtveřice se v prvním klipu ukázala druhá řada pořadu Good Omens. Ta se zaměří na nové dobrodružství anděla Azirafala a démona Crowleyho v podání Michaela Sheena a Davida Tennanta. Nové epizody seriálu inspirovaného knižní předlohou Neila Gaimana a Terryho Pratchetta budou k dostání na Amazon Prime Video již od 28. července.

S prvními fotografiemi se pak představil vesmírný sci-fi akčňák Rebel Moon z dílny Zacka Snydera. Scénář vznikl původně jako příběh pro nový snímek ze ságy Star Wars, jenže byl studiem Lucasfilms zamítnut, a tak se ho Snyder rozhodl využít pro svůj vlastní projekt. Ve filmu se pak objeví Charlie Hunnam, Sofia Boutella, Jena Malone, Corey Stoll, Rupert Friend, Cary Elwes, Djimon Hounsou nebo Ray Fisher a další. Rebel Moon bude možné zhlédnout skrze Netflix již letos před Vánoci.

Na závěr pak jedna zajímavost z domácího prostředí. Pražský IMAX bude jedním ze 30 kin na celém světě a jediným v pevninské Evropě, které uvede snímek Oppenheimer ve full-frame 70mm. Režisér Christopher Nolan vymyslel nový formát, který mu umožnil natočit film v černobílé verzi pro IMAX. Oppenheimer vstoupí do kin v druhé polovině července.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací