3Kino Art Pasáž nás vezme po českých stopách Pabla Picassa

Knižní grafika, kvaš, barevná grafika či otisk.

Již tento čtvrtek startuje třídenní výstava “Pocta Pablu Picassovi“. V rámci kulturního oživení pasáže domu U Nováků tak budeme moci vidět několik signovaných prací španělského génia a také obrazy jeho přítele, Adolfa Hoffmeistera.

„Komorní výstavu jsme koncipovali jako dialog mezi těmito dvěma velkými umělci, jejichž tvorba nás dodnes inspiruje a obohacuje, Je to příležitost detailněji prozkoumat jejich blízký vztah a zároveň jde o připomenutí padesátého výročí Picassova odchodu z tohoto světa,“ prozradil kurátor výstavy prof. Ivo Barteček.

Pokud se vydáte po českých stopách avantgardního umělce, budete moci na komorní výstavě vidět i dílo, které doprovází poutavý příběh. „7. října roku 1960 napsal Pablo Picasso na “papír” slovo “Magnifiquement” (v překladu výborné) a připojil svoji signaturu. Na „papíru“ byl namalován jeho portrét. A autor kvaše? Picassův tvůrčí společník a čelný představitel české avantgardy Adolf Hoffmeister.“

Výstava bude věřejnoti přístupná od čtvrtka 15.června (zahájení proběhne v 18:00 hodin) do soboty 17. června 2023 v pasáži domu U Nováků. Vstup je zdarma.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací