Ethan Hawke bude hostem 55. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Hvězda trilogie Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí navštíví Českou republiku.

 

Již za dva týdny slavnostně odstartuje 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který se koná v netradičním termínu od 20. do 28. srpna 2021. Dnes organizátoři festivalu oznámili hvězdného zahraničního hosta, kterým je americký herec, režisér a spisovatel Ethan Hawke. Ten během svého pobytu v lázeňském městě nejen převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary, ale i osobně uvede thriller Paula Schradera Zoufalství a naděje.

Ethan Hawke má na svém kontě desítky titulů. Průlom v jeho kariéře nastal díky obsazení v romantickém dramatu Před úsvitem z roku 1995, který vyústil v trilogii (Před soumrakem, Před půlnocí). Mezi další výrazné snímky bezesporu patří Společnost mrtvých básníků, Training Day, Očista, Total Recall, Svítání a mnoho dalších. Herec se pyšní i několika oscarovými nominacemi, a to Training Day (herec ve vedlejší roli), Před soumrakem (adaptovaný scénář), Před půlnocí (adaptovaný scénář) a Chlapectví (herec ve vedlejší roli).

“Jsme nadšeni, že můžeme v Karlových Varech přivítat osobnost, kterou dlouhodobě obdivujeme. Festival v roce 2018 uspořádal Poctu Austin Film Society a letos na retrospektivu věnovanou této uznávané instituci navazujeme oceněním herce a režiséra, který má k texaské nezávislé filmové scéně coby rodák z Austinu a dlouholetý spolupracovník Richarda Linklatera neobyčejné blízko,” uvedli umělecký ředitel Karel Och a výkonný ředitel Kryštof Mucha.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací