Ondřej Vetchý si z letošního Zlín Film Festivalu odveze ocenění Zlatý střevíček

Cenu v nedávné minulosti získali i herečka Eliška Balzerová či zpěvák Karel Gott.

Čert Janek Vraník, vojín Roman Kefalín, František Sláma, Jirka „Jiřina“ Luňák, loupežník Karaba, všechny tyto role a mnoho dalších má na svém kontě český herec Ondřej Vetchý. A právě on převezme během závěrečného ceremoniálu 61. ročníku Zlín Film Festivalu Zlatý střevíček, cenu za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež.

Jeho kariéra začala již roku 1978, a to filmem Jiřího Hanibala Leť ptáku, leť!, který je se zlínským festivalem spojen. „Není bez zajímavosti, že tento film získal hlavní cenu na zlínském filmovém festivalu pro děti a mládež v roce 1979,“ upozornila umělecká ředitelka Markéta Pášmová a dodala: „Jsme nesmírně poctěni, že se tento vynikající filmový a divadelní herec, nositel mnoha ocenění, zapíše do naší filmové síně slávy a s předstihem tak oslavíme jeho významné životní jubileum.“ Příští rok totiž Ondřej Vetchý sfoukne na narozeninovém dortu šedesát svíček.

S hercem se tento rok potkáme i v kinech. Začátkem prosince má naplánovanou premiéru pohádka Tajemství staré bambitky 2, kde ho uvidíme nejen jako napraveného loupežníka Karabu, ale i jako starostlivého dědečka malé princezničky Johanky.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací