61. Zlín Film Festival zahájila projekce snímku Mise Asteroid a pestrobarevný ohňostroj

A je odstartováno!

Tradičně v netradičním termínu. Již 61. ročník Zlín Film Festivalu byl slavnostně zahájen pod dohledem moderátorské dvojice Dana Morávková a Jan Čenský. Hosté se sešli ve středobodu festivalu, a to v Kongresovém centru Zlín. V rámci openingu se konal křest 5. dílu publikace FA KUDLOV a režisérka Barbara Kronenberg a herec Ivan Shvedoff uvedli projekci snímku Mise Asteroid.

Dana Morávková a Jan Čenský ke Zlín Film Festivalu neodmyslitelně patří. Není proto divu, že je budeme potkávat i na letošním ročníku s podtitulem „Literatura ve filmu“. Herec a moderátor Jan Čenský si pro svoji kolegyni připravil kvíz týkající se právě knih a filmových zpracování. Danu Morávkovou ovšem otázky ohledně Charlese Dickense, Agathy Christie či Jiřího Menzela ani trochu nezaskočily.

Poté proběhl křest 5. dílu publikace FA KUDLOV. Kmotři přáli Zlín Film Festivalu, Zlínu a knize zářnou budoucnost a svěřili se, že by chtěli, aby pátý díl FA KUDLOV nebyl poslední. Poté, co prezident festivalu Čestmír Vančura festival zahájil, pozvali moderátoři na pódium delegaci k otevíracímu filmu, a to k rodinné dobrodružné komedii Mise Asteroid (Mission Ulja Funk). Režisérka Barbara Kronenberg a herec Ivan Shvedoff se s diváky v sále nadšeně přivítali a Shvedoff dokonce neváhal publikum vyzvat ke společné selfie. Během rozhovoru prozradil, že na natáčení snímku byla nejtěžší přítomnost dětí, protože se před nimi museli chovat a mluvit slušně. S úsměvem ale dodal, že si není jistý, zda se jim to zcela podařilo.

Po zahajovacím ceremoniálu a slavnostní projekci následoval pestrobarevný ohňostroj podkreslený hudbou z filmů. Diváci tak mohli sledovat výbušnou show a zároveň poslouchat melodie např. z Harryho Pottera či Pána prstenů. Fotogalerii ze zahájení najdete i na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací