Český slavík se vrací, a to s přívlastkem 21 a novým hlasovacím systémem

Hlasovat budeme moci až pro pět oblíbenců v jedné kategorii.

Čas neúprosně běží. Věděli jste, že se ceny Český slavík naposledy udělovaly v roce 2017? Nyní, po čtyřleté pauze, se hudební anketa vrací, a to s novým názvem, hlasovacím systémem, soškou a prezidentem.

Hlasování v anketě Český slavík 21 bylo symbolicky odstartováno na tiskové konferenci, kde byla představena nová éra hudebních cen. Tím, kdo Českého slavíka znovu vzkřísil je matematik a sociální reformátor Karel Janeček. „Jsem velmi rád, že mohu pomoci naší hudební scéně, stíhané excesivními až neracionálními restrikcemi a přispět k renesanci největší české hudební ankety, jejíž název vymyslel v roce 1962 Ladislav Smoljak. Spravedlivé hlasování podle hlasovací metody D21 umožní lidem lépe vyjádřit své preference a přináší tak férové a sjednocující výsledky soutěže, kterou považuji za rodinné stříbro české i československé populární hudby,” prozradil nový prezident ankety Karel Janeček.

Soška, která je připravena pro vítěze v kategoriích zpěvák, zpěvačka, skupina a nově i hip hop a rap, se zrodila v hlavě designérky Viktorie Beldové, která pochází z rodu Beldů, jenž se několik desítek let stará o svatováclavskou korunu. Hlavním zadáním při tvorbě byl, dle Janečka, zlatý řez. S finální podobou Beldové pomáhala i Lilia Khousnoutdinová.

Hostem tiskové konference a podporovatelkou Českého slavíka 21 je i zpěvačka Lucie Bílá, která má na svém kontě 20 slavíků. Pokud by Lucie letos vyhrála, jednalo by se o její jednadvacátou trofej, což by bylo vzhledem k pojmenování soutěže symbolické.

Finále, které budou moci diváci sledovat prostřednictvím přímého přenosu na televizi Nova, proběhne 19. listopadu 2021. Slavnostním večerem nás provede komediální dvojka Ondřej Sokol a Aleš Háma, kteří si spolumoderaci vyzkoušeli již v rámci show Tvoje tvář má známý hlas. Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací