Finále Plzeň odstartovalo animákem Moje slunce Mad a probudilo jádro českého filmu

Šestidenní festival zaměřený na české filmy byl zahájen.

V pátek 24. září 2021 byl zahájen již 34. ročník festivalu Finále Plzeň. Slavnostní večer přinesl předpremiéru animovaného filmu pro dospělé Moje slunce Mad. Tu do plzeňské Měšťanské besedy přišla uvést početná delegace, a to autorka knižní předlohy a novinářka Petra Procházková se synem Zaferem a afgánskými dětmi Kawsar, Narges, hlasy kreslených postaviček Daniela Kolářová, Hynek Čermák a Jitka Schneiderová, scénárista Ivan Arsenjev, zvukař Petr Horák a další.


V průběhu večera vystoupila také ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová, která vyjádřila radost, že jsme se opět po roce všichni sešli. Na hosty slavnostního ceremoniálu čekal i rituál, jehož cílem bylo probudit jádro českého filmu. Vše začalo překročením herce Jana Ciny ležícího na červeném koberci. Se samotným jádrem se propojil spolumoderátor Petr Vančura. V závěru rituálu diváci vytvořili prostřednictvím stránky ze scénáře magický let holubic.

34. Finále Plzeň bude všechny filmové fanoušky bavit až do 29. září 2021.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací