Severský filmový podzim 2021 byl zahájen. Co zajímavého nám přinese?

Drama, komedie, romantika, sci-fi či dokument.

Ve čtvrtek 11. 11. 2021 byl slavnostně zahájen 11. ročník festivalu Severský filmový podzim. Diváci měli možnost vidět drama Jak jsem se stal komikem barvitě popisující vzpomínky obdivovaného stand-up komika na své dospívání. Během následujících dnů nejen v Praze, ale poté i v dalších městech (do 12. 12. 2021), budeme moci vidět řadu snímků z Norska, Švédska, Finska, Dánska a Litvy. Filmový program obsahuje několik perliček mnoha žánrů.

Romantický Psychobitch nás zavede do školního prostředí mezi teenagery a přiblíží nám svěží příběh o první lásce. Příležitost k zasmání nabídne dramatická komedie Můj táta Marianne, ve které kněz oznámí, že je od teď pro všechny Marianne. Jak se k tomu postaví jeho rodina? A jaký postoj zaujmou věrní členové místní církve?

Chybět nebude ani sci-fi. Ve filmu Aniara chtějí pozemšťané opustit poničenou planetu a Aniara je jednou z mnoha kosmických lodí, která je převáží za novým životem. Vše ale nedopadne podle plánu, Aniara je vychýlena z kurzu a čelí oklice, která potrvá celé roky… Ochuzeni nebudeme ani o dokumentární počin, to Královna mizející říše. Během čtyřleté výpravy se norskému filmaři Asgeriu Helgestadovi podařilo kráčet v medvědích stopách a zachytit dojemný příběh samice ledního medvěda s mláďaty.

Severský filmový podzim ohlašuje i návrat. Komediální drama Nicota vypráví o milostných vztazích doby, ve které žijeme. Konkrétně se zaměří na bouřlivý vztah mezi úspěšnou herečkou a spisovatelem. V neposlední řadě tu máme režijní debut Henrika Schyfferta. Ve snímku Utíkej, Uje, utíkej! hraje švédský hudebník a herec Uje Brandelius sám sebe. Coby frontman populární kapely sní o dalším hitu, ovšem život mu aktuálně doručuje spíš překvapení v podobě vážné nemoci. Uje musí velmi rychle přehodnotit své priority a rozhodnout se, co by ještě rád stihnul zažít a udělat.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací