Filmové události #50/21: Pokračování Spider-Verse se představilo v ukázce, druhý Sonic zase nabídl plakát

Týden plný animovaných sequelů.

Ceny hollywoodských kritiků mají své nominace. Nastaly změny v produkci chystaného snímku o Kleopatře. Dvojka Sonica má plakát. Čtvrtý Hotel Transylvánie zase nabídl trailer. A do třetice první klip představil i sequel ke Spider-Verse. Tom Holland se zase ujme role tanečníka Freda Astaira v životopisném filmu. Marvelovka Shang-Chi pak potvrdila druhý díl. Naopak druhá řada seriálu Superman & Lois má trailer. Novou ukázku nabídl třeba i chystaný pořad o Boba Fettovi.

#50/21

Již začátkem týdne byly vyhlášeny nominace na první filmové ocenění sezóny. Jednalo se o Hollywood Critics Choice Awards, tedy Ceny hollywoodských kritiků. Mezi nejvíce oceněné filmy patřily např. Belfast, Tick, Tick… Boom! či Duna. Z herců se pak o sošky utkají například Andrew Garfield, Benedict Cumberbatch, Will Smith, Kristen Stewart, Lady Gaga nebo Nicole Kidman. Slavnostní udílení cen proběhne 8. ledna.

Velmi očekávaným snímkem je pak biografie o Kleopatře, kterou si zde má zahrát Gal Gadot. Režie se pak původně měla ujmout její spolupracovnice z Wonder Woman, Patty Jenkins, avšak v uplynulých dnech bylo oznámeno, že se režie chopí někdo jiný. Místo Jenkins by na režisérském stolci měla usednout Kari Skogland, která se podílela například na seriálu Falcon and the Winter Soldier.

Dále tu pak také máme plno sequelových novinek. V první řadě se plakátem ke svému pokračování pochlubil super-rychlý ježek Sonic, známý ze stejnojmenné videohry. Po úspěchu prvního filmu z roku 2020 tak není divu, že na něj chtějí producenti navázat. Druhý díl, v němž se představí i Sonicův kamarád Tails, by měl vstoupit do kin již v příštím roce. 

Za druhé se pak v nové ukázce představilo již čtvrté pokračování animáku Hotel Transylvánie, tentokráte nesoucí podnázev Transformánie. Ve snímku se vrátí Drákula se svou partou příšerek, aby se vydali za dalším dobrodružstvím. Snímek pak má vstoupit na Amazon Prime Video již 14. ledna. 

První krátký teaser také nabídl další animovaný sequel, tentokráte ten k filmu Spider-Man: Paralelní světy. V krátkém klipu se opět setkávají Miles Morales a Gwen Stacy a vydávají se vstříc nové zkáze, které tentokráte lidstvo čelí. Premiéru pak má snímek naplánovanou za rok. 

Populárním představitelem hraného Spider-Mana je pak Tom Holland. Ten v uplynulém týdnu prozradil, že se chystá ztvárnit slavného tanečníka Freda Astaira v novém životopisném dramatu. Více detailu však zatím není známo.

Fanoušci Marvelu pak budou potěšeni i další novinou. Tvůrci filmu Shang-Chi a legenda o deseti prstenech totiž oznámili, že již chystají pokračování. O čem však přibližně bude, zatím neodhalili.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční DC, to zase zveřejnilo první trailer k druhé řadě svého úspěšného seriálu Superman & Lois. Ten sleduje osudy Supermana, Lois Lane a jejich pubertálních synů ve Smallvillu. Druhá sezóna by měla být k vidění na kanálu CW a souběžně na HBO Max i Go již od ledna 2022. 

Na závěr je tu pak také nová ukázka k pořadu ze světa Star Wars, kterým je The Book of Boba Fett. Ten sleduje stejnojmenného lovce odměn a jeho dobrodružství v předaleké galaxie po událostech druhé řady Mandaloriana. The Book of Boba Fett má vstoupit na Disney+ již 29. prosince. 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací