Jak si nevzít princeznu: Marek Adamczyk o natáčení nové štědrovečerní pohádky

„Celá pohádka je založená na kontrastu mezi princem a princeznou.“

Jako každý rok, i letos uvádí Česká televize novou štědrovečerní pohádku. Tentokrát se v roli prince a princezny představí Marek Adamczyk a Anna Fialová. Marek Adamczyk během krátkého rozhovoru nejen představil prince Leopolda, ale zavzpomínal i na natáčení, trénink s koňmi a přiblížil, jaký sci-fi/fantasy prvek pohádkové dobrodružství Jak si nevzít princeznu nabídne.

„Celá pohádka je založená na kontrastu mezi princem a princeznou. Anička Fialová hraje hodně emancipovanou a akční princeznu, kdežto Leopold je spíše takový hloubavý typ, který nejraději všechno nastuduje, vyčte a potom má s tou exekucí věcí trošičku problém. Od toho je tam ale zase ta princezna,“ přiblížil ústřední duo představitel prince. Marek Adamczyk zavzpomínal i na přípravu na natáčení, která čítala i několikaměsíční trénink jízdy na koni, který ho velmi bavil. Přiznal se, že v minulosti dokonce sám trochu jezdil.

Výpravná pohádka režiséra Karla Janáka není úplně tradiční, protože se v ní objevuje fantasy/sci-fi prvek – cestování časem. Jak již název napovídá, důvod je jednoduchý, a to zabránit sňatku. Tuto scénáristickou zápletku si Marek Adamczyk velmi pochvaloval, protože díky tomu mohou princ a princezna spolu strávit spoustu času. V klasických vyprávěních společným setkáním po překonání překážek pohádka končí. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Dalších rolí se chopili Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Naďa Konvalinková, Miroslav Táborský, Sonsee Neu, Oldřich Kříž, Kristína Vaculík Turjanová, Ady Hajdu, Patrik Děrgel, Lukáš Burian, Jan Kříž, Jiří Maryško, Milan Enčev, Ľuboš Kostelný, Otto Rošetzký, Jana Jiskrová, Petr Franěk, Anna Kulovaná, Matyáš Sekanina, Michal Škach, Ernesto Čekan, Petr Halíček, Ondřej Černý, Veronika Gajerová a další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací