Filmové události #05/22: Strážci Galaxie naposledy v původním sestavení a Spider-Man v sequelu Doctora Strange

Týden plný Marvelu.

Chris Evans a Dwayne Johnson chystají společný projekt. Peter Dinklage vyvolal kontroverze ohledně nové adaptace Sněhurky. James Gunn promluvil o třetím pokračování Strážců Galaxie a budoucnosti původní sestavy. Jsou tu pak novinky i k dalším chystaným marvelovským projektům. Herecké obsazení zase potvrdil seriál Good Omens. Svůj finální trailer pak nabídl akčňák Uncharted. V první ukázce se představil Pinocchio Guillerma del Tora. A na závěr pak něco z domova, seznam hostů na třetím Comic-Con Praue se zvětšil o jedno jméno. Disney+ se chystá do ČR.

#05/22

Jak je již známo, tak Dwayne Johnson má rád nabité akčňáky a hvězdné herecké kolegy. A právě to zkombinuje ve svém nejnovějším chystaném projektu, kterým je snímek Red One. V něm si Johnson zahraje po boku Chrise Evanse. Tato vánoční akční komedie pak bude k vidění skrze platformu Amazon Prime Video.

V uplynulém týdnu se pak také objevily značné kontroverze ohledně nové adaptace Sněhurky a sedmi trpaslíků. Herec Peter Dinklage, který se proslavil jako Tyrion ve Hře o trůny a sám trpí formou nanismu a měří pouhých 135 cm, vyjádřil v podcastu WTF svůj nesouhlas se ztvárněním trpaslíků právě v této slavné pohádce. Dinklage se osočil proti jejich stereotypizaci a žádal o jinačí představení této menšiny. To vyvolalo četné diskuse na sociálních sítích, odpověděla i společnost Disney, která přislíbila, že se ve svém chystaném filmu pokusí o jiné a více inkluzivní pojetí trpaslíků.

Pod Disneyho pak kromě slavných pohádkových postav spadají i hrdinové z Marvelu. A právě to, jaký bude osud některých z nich, ve třetím pokračování Strážců Galaxie, odhalil režisér James Gunn. Podle jeho slov uvidíme v novém sequelu oblíbený titulní superhrdinský tým naposledy v původním složení. Budou-li další snímky, tak se v nich už objeví jiná skupina Strážců Galaxie, jako tomu bylo v komiksech, kde se neustále obměňují. Novým přírůstkem pak také bude údajně velmi silná a důležitá postava, kterou si zahraje herec Chukwudi Iwuji, jež se v současnosti objevuje v seriálu Peacemaker z produkce konkurenčního DC.

Novinek ze světa Marvelu je tu však daleko více. V sequeu Doctora Strange nesoucím podnázev „v mnohovesmíru šílenství“ se má třeba údajně objevit i jeden z bývalých Spider-Manů. Vše odkazuje na to, že by mělo jít o Tobeyho Maguire, který se objevoval ve spidermanovských snímcích režírovaných Samem Raimim, jež stojí i za zmíněným Doctorem Strange. Dále se pak objevily nové spekulace o přeobsazení role T’Chally / Black Panthera v jeho druhém přeobsazení po nenadálé smrti Chadwicka Bosemana, zde však zatím není nic jisté.

Seriál Good Omens, vzniklý podle stejnojmenné knižní adaptace Terryho Pratchetta a Neila Gaimana, už nějakou dobu chystá svou druhou řadu. A minulý týden tvůrci prolomili ticho a uveřejnili oficiální obsazení nové sezóny. V hlavních rolích coby anděl Aziraphale a čert Crowley se samozřejmě vrátí Michael Sheen a David Tennant. Zpátky budou i Derek Jacobi, Mark Gatiss, Jon Hamm či Miranda Richardson. Z nováčků se zde pak objeví třeba Tim Downie, Pete Firman, Andi Osho či Alex Norton.

Nebyl by to však týden bez pár trailerů. Ve svém finálním se představil akční snímek Uncharted inspirovaný stejnojmennou videohrou. Ten nabízí i hvězdné obsazení v podobě herců jako jsou např. Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas či Bryan Cranston.

Ukázku pak nabídl i Netflix ke své chystané adaptaci Pinocchia. Novou verzi oblíbené pohádky si pro streaming přichystal režisér Guillermo del Toro, který zvolil loutkové převyprávění tohoto příběhu. Hlasy postavám propůjčí třeba Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Ron Perlman, David Bradley, Cate Blanchett nebo Finn Wolfhard.

A na závěr pak něco z domova. Organizátoři třetího ročníku Comic-Con Prague odhalili nového hvězdné hosta. Tím je herec Brian Cox, který se objevil například coby generál Striker v X-Menech a v současnosti hraje v populárním seriálu Boj o moc. Vedle Coxe by pak na akci měli přijet i Christopher Lambert, Julian Glover, Carla Buono, Suanne Braun, Hattie Hayridge a Sam Witwer.

Společnost Walt Disney Company pak také v uplynulých dnech potvrdila šťastnou novinku, že se v Česku a jednačtyřiceti dalších zemích chystá za pár měsíců spustit svou streamovací službu Disney+. Platforma by u nás měla být k dostání již od letošního léta. Fanoušci se tak mohou těšit na obsahy z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars či National Geographic.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací