Zlín Fest Screen zpestří a doplní školní výuku. Zhlédnout můžete filmy Život jako abeceda či Rocca mění svět

Tento rok se ponese v duchu hesla „Hrdinové jste i vy“.

Mezinárodní filmový festival určený pro děti a mládež Zlín Film Festival a společnost Filmfest spustily nový projekt, jehož cílem je pomoci doplnit a zpestřit školní výuku. On-line distribuční platforma s názvem Zlín Fest Screen v sobě skrývá nabídku filmů určenou výhradně školám. Jednotlivé tituly jsou doplněny o pracovní listy pro žáky a metodické listy pro pedagogy.

Každý školák bezesporu ocení, když je klasická výuka něčím ozvláštněna, a to například filmem. Videotéka škol bývá často zastaralá a neměnná. Po příznivých ohlasech na on-line projekce snímků, jenž byly součástí posledního ročníku Zlín Film Festivalu, vznikla platforma Zlín Fest Screen s filmy z různých zemí světa. „Projekt Zlín Fest Screen považujeme za logické vyústění našich vzdělávacích aktivit směrem k dětem a mládeži. Přináší žákům a studentům něco více, než co nabízí běžné streamovací platformy. Jednak jde o pečlivou a kompaktní dramaturgii se znalostí cílové skupiny a pak také o nadstavbu v podobě pracovních a metodických materiálů pro žáky i učitele,“ uvedla výkonná ředitelka Filmfestu Jarmila Záhorová.

V rámci výuky tak mohou žáci a studenti ve třídách pod vedením vyučujícího sledovat pečlivě vybrané snímky, které přinesou radost, zábavu a rozvíjí povědomí o okolním světě, estetické, sociální i morální cítění. Aby byl přínos filmů co nejhlubší, nechybí ani pracovní listy pro žáky a metodické listy pro pedagogy.

Balíček nabízených snímků bude obměňován. Momentálně je k dispozici sedm filmů z předchozího ročníku festivalu, které spojuje motto „Hrdinové jste i vy“. Až do konce března se jedná o sérii snímků s podtitulem „Hrdinové v rodině“, a to Život jako abeceda (Austrálie), Supersestry! (Norsko), Rocca mění svět (Německo), Školní poklad (Írán), Jsem Charlie (Velká Británie), Princezna z ulice (USA) a Rocks (Velká Británie). Každý titul obsahuje informaci, pro jak staré děti je vhodný.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací