Startuje druhá řada Peče celá země. Po boku Josefa Maršálka uvidíme makrónkovou královnu

Jak byste připravili jahodové indiánky s vlčím mákem?

Do areálu zámku Bon Repos se znovu vydalo dvanáct soutěžících, na které v každém klání čekají tři výzvy, jenž otestují jejich zručnost, talent i kreativitu. Jako porotce se vrací cukrář, pekař a autor několika kuchařek Josef Maršálek. Výkony soutěžících s ním bude posuzovat makrónková královna, blogerka, cukrářka a lektorka Míša Landová. Pořadem nás budou opět provázet Tereza Bebarová a Václav Kopta.

232 kg mouky, 86 kg cukru, 120 kg másla, 115 kg čokolády, 96 litrů mléka, 2 700 vajec, 40 kostek droždí a mnoho dalších surovin bylo zapotřebí k upečení druhé řady pořadu Peče celá země. Důležitou ingrediencí je i tucet nových soutěžících, a to učitelka na mateřské dovolené Dominika, zootechnička Jana, účetní Lenka, sportovně založená Lucie, učitelka českého jazky na mateřské dovolené Markéta, vedoucí účetnictví v Národním divadle Martin, zaměstnankyně ve státní správě Martina, pracovník v cytogenetické laboratoři Michal, barman a číšník Václav, milovnice květin Veronika, bioanalytik Zdeněk a majitelka papírnictví Zuzana. Celou dvanáctku poprvé uvidíme na televizních obrazovkách 12. března 2022.

Tisková konference, kde byla druhá série Peče celá země představena, byla spojena i s workshopem. Všichni přítomní se mohli pod dohledem porotců Josefa Maršálka a Michaely Landové, technoložky Zlaty Otavové a vítězky první řady Petry Burianové naučit připravit jahodové indiánky s vlčím mákem. Během několika desítek minut tak přítomní hosté a novináři na vlastní kůži okusili zlomek toho, co všichni letošní soutěžící.

Úspěch první řady se projevil i na počtu nových zájemců. „Na castingy dorazilo čtyřikrát více lidí než do první řady. Bylo to také o to složitější vybrat tu finální dvanáctku, protože castingy jsou dvoufázové. V první části se vybere 35 soutěžících, ti se potom naženou do dílny a tam dostanou dvě hodiny na to, aby nám něco upekli. Je to formou technické výzvy, takže do poslední chvíle neví, co to bude. Dostanou ingredience, recept, nové prostředí a musí péct,“ svěřil se Josef Maršálek a dodal, že tentokrát byli zájemci mnohem lépe připraveni.

Během přátelského rozhovoru Josef Maršálek prozradil nejen několik rad a tipů, jak připravit jahodového indiánka, ale i co je základem dokonalé cukrařiny. Zavzpomínal i na natáčení Peče celá země a co bylo pro něho a jeho kolegyni Michaelu Landovou při hodnocení hotových výtvorů důležité. Celý rozhovor s Josefem Maršálkem najdete na YouTube kanálu ČK LIVE. Jak to na tiskové konferenci a workshopu vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací