Barbora Seidlová a Jan Šťastný budou mít hvězdy na Chodníku slávy před Velkým kinem ve Zlíně

Chodník slávy se rozrůstá.

V rámci 62. ročníku Zlín Film Festivalu se na Chodníku slávy před zlínským Velkým kinem rozzáří dvě nové hvězdy. Z pocty se tentokrát budou radovat herečka Barbora Seidlová a herec Jan Šťastný, kteří své hvězdy během festivalu přijedou osobně odhalit.

Zlínský rodák Jan Šťastný měl z udělení hvězdy velkou radost a pocta ho, dle jeho slov, naplňuje pýchou. Herec se navíc svěřil, že ve Zlíně se začala budovat jeho kariéra, a to v době, když byl ještě dítě školou povinné. „Jako správný zlínský rodák se poprvé objevil samozřejmě před zlínskou kamerou. Bylo to v rodinném seriálu Jedno malé sídliště, který režíroval zlínský režisér Josef Pinkava,“ uvedla umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

Barbora Seidlová vyrůstala v Mikulově na Moravě, kde se v posledních letech pravidelně konají Ozvěny Zlín Film Festivalu a miluje pohádky. I ona sama si zahrála řadu pohádkových princezen a hned ta první, kterou ztvárnila v 15 letech, se zapsala do srdcí diváků. Byla to Zubejda z filmu Lotrando a Zubejda režiséra Karla Smyczk. I ona byla ze zprávy, že bude mát svoji hvězdu na Chodníku slávy nadšená. „Samozřejmě, pokud to beru jako hraní si. Ve skutečnosti by si hvězdu zasloužil každý z nás. Ač se to nezdá a my se to všelijak snažíme dokazovat, rozdělovat a škatulkovat, jsme si prostě rovni,“ komentovala ocenění skromně Barbora Seidlová.

Projekt Chodník slávy je součástí Zlín Film Festivalu již od roku 2006. Mezinárodní festival pro děti a mládež ho pořádá ve spolupráci s Nadačním fondem Kapka naděje. Slavnostní odhalení nových hvězd proběhne v úterý 31. května v 16:00 hodin. Herečka Barbora Seidlová a herec Jan Šťastný se tak přidají do společnosti Mahuleny Bočanové, Filipa Renče, Jiřiny Bohdalové, Marka Ebena, Vojtěcha Kotka a mnohých dalších.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací