Filmové události #18/22: Sony chystá další záporácký marvelovský snímek, natáčení hororu Sestra 2 je v plném proudu

Jsou tu i první novinky k letošním Varům.

Sony a Marvel představili své filmové plány do budoucna. Sequel Batmana s Pattinsonem oficiálně bude. Snímek o Barbie nabídl první fotografie. Natáčení Sestry 2 bylo zahájeno, jsou tu i první fotky. V ukázce se představil horor Černý telefon. První klip je tu i k minisérii The Essex Serpent. Jurský svět: Nadvláda má pak zase druhý oficiální trailer. A do čtveřice krátké video zveřejnili i tvůrci filmového Chipa a Dala. Proběhl také CinemaCon. V Praze byl zahájen Febiofest. Na závěr tu jsou i první informace k letošnímu KVIFF.

#18/22

Studia Sony a Marvel v uplynulém týdnu představily řadu svých očekávaných plánů do budoucna. Oznámili mimo jiné, že bude třetí pokračování Venoma. Svůj snímek pak bude mít i další spidermanovský anti-hrdina, záporák El Muerto, kterého si v chystaném díle zahraje rapper Bad Bunny. A do třetice Spider-Man: Across the Spider-Verse Part 2 bylo přejmenováno na Spider-Man: Beyond the Spider-Verse.

Žhavou novinkou pak také je, že bylo oficiálně potvrzené pokračování letošního nového Batmana. V tom se v roli netopýřího muže představil Robert Pattinson. Snímek posbíral kladné přijetí ze strany publika i kritiků, a tak není divu, že natočení plánovaného sequelu bylo schváleno.

Na druhou stranu je tu i první promo fotografie ke snímku Barbie o stejnojmenné populární panence. V této hrané adaptaci si titulní hračku zahraje Margot Robbie, Kena pak Ryan Gosling a režie i scénáře Greta Gerwig. V rámci toho bylo také oznámeno, že ve filmu se neobjeví populární písnička skupiny Aqua Barbie Girl, což je pro mnohé zklamáním. Snímek má být uveden do kin až v příštím roce.

Trochu z jiného soudku tu máme první informace k natáčení sequelu k hororu Sestra. Ten patří do filmového světa V zajetí ďáblů, a podepsal se pod ním opět James Wan. První fotografie z probíhajícího natáčení zveřejnila na svých sociálních sítích Bonnie Aarons, představitelka titulní hrůzostrašné jeptišky.

Hororoví fanoušci se pak mohou již letos těšit na snímek Černý telefon, ke kterému byla zveřejněna první oficiální ukázka. Hlavní roli sadistického vraha zde ztvární Ethan Hawke. Do kin se tento film, po covidovém přesunu, chystá již koncem června.

První klip nabídl i očekávaný pořad The Essex Serpent. Tento šestidílný seriál stanice Apple TV+ se inspiruje stejnojmennou knižní předlohou. Dvě hlavní role si zde pak zahrají Tom Hiddleston a Claire Danes. The Essex Serpent bude k dostání skrze Apple TV+ od poloviny května.

Druhý oficiální trailer je tu zase ke třetímu pokračování Jurského světa, které nese podnázev Nadvláda. V něm mají spojit síly postavy z původních i nových snímků této série, a tak se tu bok po boku objeví Jeff Goldblum, Sam Neill, Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Jurský svět: Nadvláda vstoupí do kin již 9. června.

A do čtveřice ukázku zveřejnili i tvůrci očekávané hrané filmové verze animáku Rychlá rota. Snímek je koncipovaný jako napůl hraný a napůl animovaný. Dvojici veverek Chipa s Dalem k němu nadabovali Andy Samberg a John Mulaney. Film Chip ‚n‘ Dale: Rescue Rangers bude k vidění skrze platformu Disney+ od 20. května.

Závěrem něco málo z festivalového světa. V uplynulém týdnu proběhl CinemaCon. Kromě již některých výše zmíněných novinek byl v rámci něj oznámen i název druhého Avatara. Tento velice očekávaný sequel ponese podtitul The Way of Water.

V tuzemsku se na druhou stranu uskutečnilo slavnostní zahájení filmového festivalu Febiofest. Ten nabídne stovky filmu v bohatém programu, které budou k vidění především v kině Cinema City Slovanský dům. Akce potrvá v Praze do 4. května.

Na úplný konec tu máme první informace k letošnímu ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Jiří Bartoška a spol. na první tiskové konferenci odhalili novinky k pětašedesátému KVIFF. Cenu prezidenta MFF KV letos obdrží herec, scenárista a režisér Boleslav Polívka. Do programu k vyjádření úcty Polívkovi pak organizátoři zařadili i snímek Zapomenuté světlo. Kromě toho se budou moci návštěvníci podívat i na restaurovanou verzi filmu Žert z roku 1968, který je adaptací stejnojmenného románu Milana Kundery. V neposlední řadě byl také odhalen letošní barevný vizuál. Festival se uskuteční od 1. do 9. července.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací