Druhá část třetího Comic-Con Prague se nesla v duchu Pána prstenů nebo Fantastických zvířat

Fanoušci si užili i bohatý doprovodný program.

Letošní Comic-Con Prague už je za námi, pojďme si tedy připomenout, jak probíhal sobotní a nedělní program. Ten se opět nesl v duchu slavných hvězd, sci-fi, fantasy, komiksů a různorodých fanouškovských zážitků.

Sobotní ráno třetího ročníku Comic-Con Prague odstartoval panel s Julianem Gloverem, který se proslavil jako padouch v mnoha ikonických filmových i televizních sériích, mezi něž patří Star Wars, Indiana Jones, James Bond, Harry Potter nebo Hra o trůny. Glover tak vyprávěl, jak se dostal k roli generála Veerse ve snímku Impérium vrací úder. Tu podle vlastních slov získal díky sousedovi, který se na vzniku tohoto filmu podílel. Naopak dostat se do Hry o trůny mu nějakou dobu trvalo, na casting šel třikrát a ucházel se o tři různé role (o jaké se jednalo, to bohužel neprozradil). Coby ikonický maester Pycelle byl nakonec obsazen náhodou, protože původní vybraný herec onemocněl.

Na Glovera navázal jeho kolega ze Hry o trůny, Finn Jones. Ten si zde zahrál Lorase Tyrella, přezdívaného rytíř květin. Herec na to konto uvedl, že mu díky tomu fanoušci na comic-conech všeho druhu často darují růži. Jones se pak rozpovídal i o superhrdinech a své roli Iron Fista v stejnojmenném pořadu na Netflixu. Při otázce, zda se jeho hrdina někdy objeví ve světě MCU herec nadšeně prohlásil, že je pro. Mladý herec na sebe také prozradil, že je velkým fanouškem Indiana Jonese a tuto postavu by někdy rád ztvárnil.

Odpolední program byl pak věnovaný Christopheru Lambertovi. Hlavním tématem jeho panelu byl především Highlander, který tohoto herce s francouzskými kořeny proslavil. Lambert se rozpovídal o natáčení snímku, a především o bojových scénách a četných zraněních s nimi spojených. Veškeré bitky totiž musel natáčet téměř poslepu, neboť trpí myopií, kvůli které nemůže nosit čočky. Prozradil také, že má doma pár suvenýrů z Highlandera: jeho kilt i meč. Lambert také mluvil o svém kolegovi Seanu Connerym, na to konto uvedl i krátkou historku: „Když jsme točili Highlandera, tak nás jednou uviděla nějaká paní se svým manželem a slyšel jsem, jak k němu překvapeně pronesla ‚Podívej, tady spolu točí James Bond a Tarzan!‘“ Padla také řeč na novou adaptaci Highlandera, kterou natáčí režisér Chad Stahelski a titulního hrdinu ztvární Henry Cavill. Lambert na to konto uvedl, že je sám zvědavý, jak to bude celé vypadat. Mnoho fanoušků se také zajímalo o jeho roli v Mortal Kombat, kde Lambert ztvárnil záporáka Raidena.

Jedním ze sobotních hostů byl i Tom Hopper. Ten se objevil v nespočtu seriálů, nejslavněji ve Hře o trůny, Merlinovi a Umbrella Academy. Hopper tak vyprávěl, jak dělal různé vylomeniny s kolegy z Merlina, včetně natočení videa na téma Harlem Shake, které je dohledatelné na YouTube. Hlavním tématem však byla Umbrella Academy, jejíž třetí řada je už za rohem, avšak Hopper k ní bohužel nemohl nic prozradit.

Neděle se pak nesla v duchu čar a kouzel. Jeden z hlavních panelů měli na starosti Richard Coyle a Victoria Yeates, kteří se objevili v nedávno vydaném třetím pokračování Fantastických zvířat. Yeates zde ztvárnila Bunty, Coyle zase mladší verzi Brumbálova bratra Aberfortha. Oba herci se rozpovídali o svých rolích a svému vztahu ke světu Harryho Pottera. Padla i klasická otázka, do které z kolejí by se oba herci přiřadili, Coylovi s tímto úkolem dokonce přišla na pódium poradit jeho dcerka a potvrdila, že patří do Nebelvíru.

Z jiných projektů pak byla Yeates dotazována na svůj pořad Zavolejte porodní sestřičky. Herečka pak zavzpomínala na svůj nedávný porod, při kterém obdržela spoustu pozornosti právě díky tomuto seriálu. Coyla se pak fanoušci ptali především na minisérii Zaslaná pošta ze světa Terry Pratchetta a seriál Sabrinina děsivá dobrodružství, kde ztvárnil zlého otce Blackwooda. Na naši otázku, jak se mu taková role hrála, odpověděl, že ho to bavilo a jednou z věcí, která mu pomohla se do role dostat, byly ikonické dlouhé bílé nehty.  

Celá akce pak byla zakončena posezením s Bernardem Hillem, který je známý jako král Theoden z Pána prstenů či kapitán Smith z Titanicu. Většina jeho panelu se točila kolem Pána prstenů. Hill vyprávěl o natáčení s koňmi, na kterých se musel naučit jezdit. My jsme se ho zeptali na scénu v trůním sále, kde je Theoden vyobrazen jako chátrající stařík. Zajímalo nás, zda šlo o počítačové či praktické efekty. Hill tak prozradil, že většina z toho byla, bohužel pro něj, vytvořena prakticky, díky čemuž musel strávit devět hodin v maskérně. Na naši druhou otázku „Kde byl Gondor, když padly západní úvaly?“ odvětil pobaveně: „Nejspíše se někde poflakovali.

Mezi další hosty pak patřili Sam Witwer, Carla Buono, Tony Amendola, Robert Picardo nebo Hattie Hayridge. Witwer, který se proslavil jako dabér Darth Maula v animovaných pořadech ze světa Star Wars dokonce předvedl fanouškům svůj slavný Kenobi výkřik.

Kromě záživných panelů se známými osobnosti, pak organizátoři nabídli i bohatý doprovodný program. Fanoušci se mohli se svými oblíbenci vyfotit, získat od nich podpis a s některými se zúčastnit i tzv. meet and greet.

Na místě byly také k dispozici hned dvě výstavy: jedna nabídla relikty ze seriálů a filmů Star Treku, druhá se točila kolem české pohádky Princezna zakletá v čase a jejím chystaném pokračování. Díky podpoře HBO se zájemci také mohli vyfotit po boku ikonického létajícího Fordu Anglia z Harryho Pottera nebo na Železném trůně ze Hry o trůny.

Návštěvníci již tradičně měli možnost zahrát si četné deskové hry a na své si přišli i nadšenci do videoher a arkád. Svůj vlastní program měli i kreslíři komiksů, jedním z významných hostů zde byl James O’Barra, autor slavné Vrány. Ti odvážnější si pak mohli také vyzkoušet dabování filmů nebo se ponořit do virtuální reality.

Ve speciálně vyhrazených místnostech pak probíhaly tematické přednášky a soutěže. Návštěvníci se zapojili do skládání comic-conové lego mozaiky a následně si přes on-line aplikaci směli tipnout, kolik žlutých lego kostiček se v obraze nachází a zahrát si o zajímavé ceny. Tvůrci nakonec odhalili, že se v mozaice nacházelo přes 20 tisíc žlutých kostiček.

Na chodbách bylo také možné potkat řadu profesionálních i amatérských cosplayerů oděných jako Deadpool, Doctor Strange, Scarlet Witch nebo Zaklínač, kteří měli svou vlastní show. Potuloval se tu pak i jeden Iron Man v podání pražského primátora Zdeňka Hřiba. Samotné akce se zúčastnilo přes 18 tisíc hostů.

Další ročník by se měl uskutečnit na jaře 2023. Jak to na Comic-Con Prague vypadalo, se můžete podívat ve fotogaleriích na našem FB profilu (pátek a sobota + neděle) a videích na YouTube kanálu ČK LIVE (hosté a cosplay).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací