Filmové události #21/22: Marvel si koupil práva na Stana Leeho a v Cannes odstartoval filmový festival

She-Hulk, Umbrella Academy, The Winchesters nebo The Boys se představili v nových trailerech.

Filmový festival v Cannes odstartoval v plné parádě. Margot Robbie chystá prequel k Dannyho parťáků. Její komiksová kolegyně Amber Heard zase byla odstřihnuta od DC projektů. Konkurenční Marvel si koupil práva na Stana Leeho. Disney+ pak připravuje vlastní seriál o Daredevilovi. V první ukázce se představila nová hrdinka She-Hulk. I netradiční hrdinové z Bandy mají nový trailer. Seriál Winchesters má rovněž teaser. Oficiální klip nabídla také Netflixova Umbrella Academy. Mladá Čarodějnice Sabrina se pak objeví v Riverdale. Chystané televizní projekty Star Wars nabídly lákavou skupinovou fotografií. Nové plakáty má i Elvis Baze Luhrmanna. First look nabídla také Velma z produkce HBO. A na závěr něco z Česka, blíží se Zlín Film Festival.

#21/22

Uplynulý týden se nesl ve slavnostní náladě, došlo totiž k zahájení 75. ročníku filmového festivalu v Cannes. Na něj zavítaly hvězdy jako Julianne Moore nebo Tom Cruise, kterého při příjezdu přivítaly nad hlavou stíhačky k oslavě jeho dlouho očekávaného snímku Top Gun: Maverick. Ten měl v Cannes premiéru. Festivalu také poslal zprávu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj z války zmítané země. V kontextu rusko-ukrajinské války se také řeší zákaz promítání ruských filmů během festivalu, který potrvá až do soboty 28. května.

Jednou z hvězd, která v minulosti navštívila Cannes je i herečka Margot Robbie. Ta oznámila, že spolu s režisérem Jayem Roachem chystá prequel k Dannyho parťákům. Robbie a Roach už spolupracovali na úspěšném dramatu Šokující odhalení z roku 2019.

Robbie je pak známá především coby Harley Quinn ve snímcích z komiksového světa DC. Jednou z dalších známých ženských postav je zde i Meera v Aquamanovi v podání Amber Heard. Ta byla minulý týden, ve světle událostí spojených se soudním řízením s bývalým manželem Johnny Deppem, oficiálně odstřižena od veškerých projektů studia DC a Warner Brothers.

Na druhé straně pak konkurenční Marvel učinil poměrně razantní krok, když si koupil práva na zesnulého zakladatele této komiksové série Stana Leeho. To znamená, že nyní budou moci ve svých snímcích používat Leeho digitalizovanou podobu podle potřeby.

Marvel pak také chystá novou sérii o Daredevilovi. Tu původně vysílal Netflix, avšak Disney+ si na něj nedávno převzalo práva a nyní chystá svůj vlastní pořad zakomponovaný do světa MCU. Titulní roli si pak zopakuje Charlie Cox, který se jako slepý právník Matt Murdock objevil nedávno i ve filmu Spider-Man: Bez domova.Marvel pak také chystá novou sérii o Daredevilovi. Tu původně vysílal Netflix, avšak Disney+ si na něj nedávno převzalo práva a nyní chystá svůj vlastní pořad zakomponovaný do světa MCU. Titulní roli si pak zopakuje Charlie Cox, který se jako slepý právník Matt Murdock objevil nedávno i ve filmu Spider-Man: Bez domova.

V neposlední řadě je tu pak také trailer k chystanému marvelovskému pořadu She-Hulk: Attorney at Law. Ten se točí také kolem superhrdinského právníka, nebo spíš právničky Jennifer Walters (Tatiana Maslany), která má komplikovaný život, protože se mění v dvoumetrovou She-Hulk. V pořadu, který bude k vidění na Disney+ od srpna, se objeví i Mark Ruffalo jako Bruce Banner/ Hulk, Tim Roth jako Emil Blonsky/ The Abomination nebo Jameela Jamil v dosud nespecifikované roli.

S ukázkou ke své očekávané třetí řadě přišel i seriál Banda, který se zabývá trochu netradiční skupinkou superhrdinů. V nové sezóně se pak má objevit i Jensen Ackles jako Soldier Boy. Nová sezóna odstartuje na Amazon Prime Video již 3. června.

Ackles se pak proslavil především jako Dean Winchester v pořadu Lovci duchů stanice CW. A tak není divu, že navázal na jeho úspěch a připravil k němu prequel pojmenovaný The Winchester, ke kterému byl uveřejněn i první klip. Ten se zaměřuje na rodiče protagonistů původního seriálu. Ackles zde pak působí jako producent i vypravěč.

Do čtveřice tu máme i oficiální ukázku ke třetí řadě seriálu Umbrella Academy. Ten se zaměřuje na nesourodou skupinu adoptivních sourozenců s nadpřirozenými schopnostmi, kteří se v nové sezóně utkají s tajuplnou konkurenční Sparrow Academy. Aktuální epizody pořadu budou k dostání skrze Netflix již od druhé poloviny června.

Jedním z populárních projektů Netflixu je i seriál Riverdale, který platforma vysílá souběžně se zmíněnou stanicí CW. V uplynulém týdnu pak bylo oznámeno, že se v 17. epizodě 6. řady objeví Kiernan Shipka, která si zde zopakuje roli Sabriny, která jí proslavila v Sabrininých děsivých dobrodružstvích. Mělo by se pak jednat o muzikálový díl, který bude dostupný od 5. června.

Spoustu projektů dále chystá i Star Wars. Tuto skutečnost oznámili producenti prostřednictvím společné fotografie všech hlavních protagonistů. Ta oslavuje chystané pořady jako je Obi-Wan Kenobi, Andor, Ahsoka nebo třetí řada Mandaloriana a objevují se na ní Ewan McGregor, Hayden Christensen, Diego Luna, Rosario Dawson nebo Pedro Pascal a mnozí další.

Tři nové plakáty nabídl i snímek Elvis režiséra Baze Luhrmanna. Na nich je k vidění Austin Butler v titulní roli. Film oslavující život krále Rock ’n‘ Rollu má naplánovanou premiéru za necelý měsíc.

První informace tu pak jsou k chystanému pořadu Velma, který se zaměřuje na stejnojmennou postavu z populárního animáku Scooby-Doo. Animovaný projekt platformy HBO Max, na kterém pracuje i Mindy Kaling, má být dospělejší verzi původního kresleného pořadu, jak naznačuje i první fotografie.

Děti si tak sice nebudou moci pustit tuto novou verzi, ale na druhou stranu se mohou těšit na Zlín Film Festival. Jeho 62. ročník odstartuje ve čtvrtek 26. května a potrvá do 1. června, tedy Dne dětí a nabídne bohatý program sestavený z nejnovějších filmů pro děti a mládež.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací