Z 387 přihlášených snímků získal Cenu ELBE DOCK hraný film Pokoj

387 přihlášených snímků, 15 nominovaných a 1 vítěz.

Pátý ročník MFF ELBE DOCK je oficiálně ukončen. Pomyslnou tečku napsala porota na víkendovém zakončení v Drážďanech, kde byla udělena Cena ELBE DOCK určená začínajícím režisérům hraných, animovaných i dokumentárních filmů ze střední Evropy.

Do prostředí bývalého nákladového nádraží GEH8 zavítaly i dramaturgyně Anifilmu Malvína Balvínová, spoluředitelka FILMFEST DRESDEN Anne Gaschütz, producentka Steffi Rostoski a producentka Julie Žáčková, aby zde vynesly ortel. Do soutěže se tento rok přihlásilo 387 snímků a do užšího výběru postoupilo 15 z nich. Mezi 15 nominovanými filmy se objevily také čtyři české.

Čtyřčlennou porotu nejvíce zaujal film Pokoj (v originále After a Room) švýcarské režisérky a multidisciplinární umělkyně Naomi Pacifique. „V autentické a strhující atmosféře jsou zkoumána témata body image a vlastní identity, která zůstanou v divákovi silně zakořeněna dlouho po zhlédnutí filmu,“ osvětlila rozhodnutí porotkyně Julie Žáčková.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací