Filmové události #24/23: Do Karlových Varů dorazí Ewan McGregor, opustil nás Treat Williams

Uplynulý týden byl také bohatý na trailery.

Na letošní ročník MFF Karlovy Vary přijal pozvání Ewan McGregor, oznámen byl i program. Jsou tu novinky k animáku Fixed. V traileru se představil kreslený film Elio. Je tu i ukázka k páté řadě pořadu Co děláme v temnotách. Druhá řada seriálu Nadace má také první spot. A klip nabídli i tvůrci komediálního sci-fi Oni naklonovali Tyrona. Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Treat Williams.

#24/23

MFF Karlovy Vary už se pomalu blíží, a tak jeho organizátoři odhalili hvězdy, kterého navštíví i jeho program. Pozvání na festival přijali, kromě dříve potvrzeného Russella Crowa, Ewan McGregor a Alicia Vikander. McGregor přijede představit snímek Druhá šance (You Sing Loud, I Sing Louder), ve kterém si zahrál se svou dcerou Clarou McGregor, která dorazí na KVIFF spolu s ním. Vikander pak na festivalu převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Odhalen byl i zahajovací snímek, kterým se letos stalo historické drama Královnin gambit s Vikander a Jude Lawem v hlavních rolích – film měl mimo jiné premiéru v Hlavní soutěži letošního filmového festivalu v Cannes. KVIFF pak proběhne od 30. června do 8. července.

Novinky tu pak jsou k animáku Fixed, který se zaměřuje na nebohého pejska, jenž má být kastrován. Podle aktuálních informací hlavním postavám propůjčí hlasy Idris Elba, Kathryn Hahn a Adam Devine. Další informace k filmu zatím nejsou známy.

V traileru se zase představil kreslený film Elio studia Pixar. Snímek se zaměřuje na titulního Elia, který má problém zapadnout do kolektivu. Jednoho dne je však unesen mimozemšťany a stane se galaktickým ambasadorem planety Země. Jeho matka Olga mezitím pracuje na přísně tajném projektu a snaží se dešifrovat mimozemské zprávy. Hlavní postavy zde nadabovali Jameela Jamil, America Ferrera nebo Brad Garrett. Film má vstoupit do kin příští rok, v současnosti je pak v kinech čerstvě k vidění nejnovější Pixarovka Mezi živly.

Ukázka tu je i k páté řadě pořadu Co děláme v temnotách. Hororové komediální fantasy nahlíží dokumentaristickým stylem pod pokličku každodenních životů tří upírů žijících na Staten Islandu. Pátá sezóna bude k vidění na Hulu od 13. července.

První klip má i druhá řada seriálu Nadace. Ten sleduje skupinu vyhnanců z rozpadající se galaktické říše, kteří se vydají na velkolepou cestu s cílem zachránit lidstvo a vybudovat novou civilizaci.  Druhá sezóna bude dostupná na Apple TV+ od 14. července.

A d o čtveřice spot nabídl i Netflix ke své chystané sci-fi komedii Oni naklonovali Tyrona. V příběh se zaměřuje na nesourodou trojici, kterou série nečekaných událostí přivede na stopu hanebného vládního spiknutí. Ústřední trio zde pak ztvární Jamie Foxx, John Boyega a Teyonah Parris. Film má naplánovanou premiéru na Netflixu již 21. července.

Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Treat Williams, který ve věku 71 let zahynul při tragické motorové nehodě. Williams se proslavil v muzikálu Vlasy, kde si zahrál George Bergera, nebo v seriálu Everwood v roli doktora Andyho Browna. Byl držitelem tří Zlatých glóbů i ceny Emmy.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací