57. MFF Karlovy Vary navštíví Jenny z Forresta Gumpa či Fanfán Tulipán a oslavíme výročí Disney 100

Něco pro malé i velké.

Letošní ročník MFF Karlovy Vary bude opravdu plný hvězd. Ewan McGregor, Alicia Vikander a Russell Crowe nejsou jediní, kdo do lázeňského města dorazí. Pozvání přijali i Vincent Perez a Robin Wright.

Herec a režisér Vincent Perez osobně uvede na karlovarském festivalu snímek Ve jménu cti, který režíroval, podílel se na scénáři, a dokonce si v něm i zahrál. Znát ho můžeme z filmové adaptace Cyrano z Bergeracu, historického dramatu Královna Margot, dobrodružného snímku Fanfán Tulipán, pokračování kultovního filmu Vrána: Město andělů či vztahového melodramatu Kdo mne má rád, pojede vlakem a mnohých dalších.

Přiletí i velká láska Forresta Gumpa, která dala filmovému hrdinovi legendární životní radu: „Když budeš mít problém, utíkej.“ Jenny v dramatické komedii z roku 1994 ztvárnila americká herečka Robin Wright, která si za svůj výkon odnesla i nominaci na Zlatý Glóbus. Toto ocenění získala až o několik let později, a to za seriál Domek z karet. Herečka a režisérka Robin Wrightová obdrží na závěrečném ceremoniálu 57. ročníku karlovarského festivalu Cenu prezidenta MFF KV. Návštěvníci MFF KV budou moci vidět její oblíbený film, který je dnes již považován za filmovou klasiku, a to komedii Princezna Nevěsta.

Další novinkou oznámenou na tiskové konferenci je exkluzivní uvedení původního animovaného filmu Sněhurka a sedm trpaslíků u příležitosti oslav stoletého výročí založení společnosti The Walt Disney Company. „Uvedení filmu Sněhurka na MFF KV 2023 je speciální událostí nejen proto, že se chceme připojit k oslavě narozenin jednoho z nejslavnějších filmových studií všech dob v rámci Disney 100, ale také proto, že se jedná o unikátní příležitost přiblížit toto umělecké dílo festivalovým divákům v Karlových Varech. Sněhurka, a ještě k tomu s českým dabingem vzniklým před více než 50 lety, nebude v současné době dostupná ke zhlédnutí na velkém plátně nikde jinde než během dvou projekcí na letošním festivalu. Tato jedinečnost dělá z uvedení filmu nezapomenutelný zážitek pro všechny diváky, kteří se na něj během festivalu dostanou“, prozradil ředitel distribuční společnosti Falcon Jan Bradáč.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací