Filmové události #31/22: The Gray Man bude mít sequel, pátí Avengers mají režiséra

Ukázky nabídli biografie o Marilyn Monroe či Oppenheimerovi.

V Praze natáčený akčňák The Gray Man se dočká pokračování. Netflix nabídl trailer k del Torově Pinocchiu. V ukázce se představila biografie Blonde. První teaser tu je i k Oppenheimerovi režiséra Christophera Nolana. A klip zveřejnil i Amazon ke sci-fi Samaritán. Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese chystají společný projekt. V rodinném dramatu Jane spojí síly Alfonso Cuarón a Charlize Theron. A na závěr něco ze světa superhrdinů, pátí Avengers mají režiséra.

#31/22

Na Netflix nedávno vtrhl dlouho očekávaný akčňák The Gray Man, ve kterém ztvárnili hlavní role Ryan Gosling a Chris Evans. Velká část filmu bratří Russoových se natáčela v Praze, jedna z největších akčních scén dokonce zahrnuje pražskou tramvaj. Snímek sklidil na streamingu poměrně velký úspěch, a tak není divu, že tvůrci v uplynulém týdnu oznámili, že chystají pokračování. Příběh se inspiruje několikadílnou knižní sérií, a tak se fanoušci mohou těšit na rozvinutí příběhu.

Netflix pak také nabídl řadu trailerů. Jedním z nich byla i ukázka ke stop-motion adaptaci Pinocchia, za níž stojí Guillermo del Toro. Hlavní role v animovaném příběhu ztvárňují Ewan McGregor, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Tilda Swinton, Ron Perlman či Cate Blanchett a další. Film bude k vidění od letošního listopadu.

Oficiální trailer je tu i k biografii Blonde, též z dílny Netflixu, který odhaluje život Marilyn Monroe. V roli legendární blondýnky se zde objeví Ana de Armas, která si mimo jiné zahrála hlavní ženskou roli ve výše zmíněném The Gray Manovi. Blonde zamíří na streaming již 23. září.

Semi-biografický je i Oppenheimer Christophera Nolana, který se také představil v novém klipu. Oppenheimer se zaměřuje na titulního vynálezce atomové bomby, kterého ve snímku ztvárňuje Cillian Murphy. Kromě něj se zde objeví plejáda známých herců, jak už je pro Nolanova díla zvykem, jako například Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Casey Affleck nebo Gary Oldman a mnozí další. Film má naplánovanou premiéru na červenec příštího roku.

Do čtveřice tu pak máme i teaser k Samaritánovi, chystanému akčnímu sci-fi z dílny Amazon Prime Videos. Snímek, ve kterém ztvárňuje hlavní roli Sylvester Stallone, se zaměřuje na slavného superhrdinu, o kterém se předpokládalo, že zmizel při epické bitvě před dvaceti lety. Jeden malý chlapec však zjišťuje, že hrdina by stále mohl být někde poblíž. Samaritán vstoupí na Amazon i do vybraných kin koncem srpna.

Nový společný projekt pak minulý týden oznámili Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese. Historické drama The Wager, inspirované knižní předlohou, se odehrává ve 40. letech 18. století. Příběh sleduje posádku britské námořní lodi Wager, která ztroskotá na ostrově poblíž Jižní Ameriky. Kapitán a jeho posádka musí přežít a ubránit se extrémním podmínkám prostředí, v němž se nacházejí, i svým lidským pudům. Projekt vzniká ve spolupráci s Apple TV+.

Spolupracovat na novém projektu pak budou i režisér Alfonso Cuarón a Charlize Theron.  Rodinné drama Jane se inspiruje skutečným životem oblíbeného autora sci-fi novel Philipa K. Dicka a novelou, kterou napsala jeho vlastní dcera Isa Hackett. Příběh se zaměřuje na vztah Dicka a jeho sestry dvojčete Jane, která umřela šest týdnu po narození. Její smrt ovlivnila Dicka v osobním životě i jeho práci.

Na závěr tu pak máme něco málo ze světa superhrdinů. Marvel v rámci proběhnutého Comic-Conu San Diegu přišel se spoustu překvapivých novinek. Jednou z nich bylo i oznámení dvou nových Avengers snímků, které budou k vidění v roce 2025. V uplynulých dnech pak bylo uvedeno, že režie pátého dílu ze série Avengers se ujme Destin Daniel Cretton, který stojí za marvelovkou Shang-Chi a legenda o deseti prstenech.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací