V kinech řádí superhrdina Flash – filmovému zpracování předcházely komiksy Flashpoint a Nejrychlejší muž světa

Barry Allen a jeho ikonická dobrodružství.

V souvislosti se vstupem snímku Flash do českých kin vydalo vydavatelství CREW dva nové výtisky související s příběhem zmíněného filmu. Ten se zaměřuje na Barryho Allena čili Flashe, nejrychlejšího muže světa, který se ocitá v prekérní situaci, když při cestování časem změní jednu drobnou věc v minulosti. Vlivem toho vznikne paralelní svět a spustí se kaskáda nečekaných událostí, které musí Barry vyřešit, než bude pozdě.

Vyprávění se přímo inspiruje komiksovou linií Flashpoint, která byla ve své době první, kdo se zabýval paralelními světy. Jedná se o jeden z vůbec nejvíce ikonických příběhu DC. Vydavatelství CREW na počest nového filmu zveřejnilo nové sebrané vydání tohoto komiksu. Fanoušci tak mohou prozkoumat předlohu ke snímku Flash, která se od něj do jisté míry liší, ale jinde je znát inspirace filmových tvůrců. Komiks nám představuje novou verzi Batmana, Aquamana i Wonder Woman a dalších hrdinů v klasickém komiksovém stylu, který září výraznými barvami.

Druhá kniha, vydaná speciálně na počest snímku Flash nese název Nejrychlejší muž světa. Jedná se o soubor tří komiksových vyprávění, která slouží jako takový prequel ke zmiňovanému filmu. Sledujeme v nich Flashova dobrodružství, která se udála mezi filmy Liga spravedlnosti a Flash. Nejrychlejší muž světa se tu utkává s padouchy, jako jsou kovový postrach Girder, obludný roztavený Tarpit nebo chaotický terorista Top. Příběhy přirozeně doplňují mezeru mezi zmíněnými snímky a slouží jako povysvětlení, co se událo v mezičase. Tvůrci navíc stylizovali výtvarný styl tak, že postavy (a především titulní Flash) jsou si podobné těm filmovým, čímž ještě více kladou důraz na návaznost knižní předlohy a filmů.

(Foto: Flash: Nejrychlejší muž světa a Flashpoint – CREW)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací