Letošní roční mezinárodního Comic-Conu v San Diegu přinesl novinky ze světa Marvelu, DC, Pána prstenů či Hry o trůny

A ještě mnohem více.

Nezáleží, které z výše zmíněných popkulutrní skupiny jste příznivcem, na San Diego Comic-Conu se najde něco pro každého. A jinak tomu nebylo ani letos. Tvůrci oblíbených sci-fi a fantasy filmových i televizních sérií přišli s řadou novinek, kterými potěšili ne jednoho fanouška. Více se dozvíte v našem přehledném souhrnu.

MARVEL                                                              

Jeden z nejnabitějších panelů patřil bezesporu Marvelu. Ten přinesl hned několik velkých novinek. Oznámeno bylo například to, že současná epizoda v příbězích MCU se jmenuje Multiverse Saga (ta předchozí, završená Spider-Manem: Bez domova, byla Infinity Saga). V rámci ní pak podle informací z Comic-Conu vyjde ještě řada snímků i seriálů, včetně nové adaptace Fantastické čtyřky i dvou Avengers filmů, Avengers: The Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars.

Kromě toho byla oznámena i data nadcházejících Marvelovek na příštích pár let, zde je úplný seznam:

  • Black Panther: Wakanda nechť žije – 11. listopad 2022
  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17. únor 2023                        
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3–5. květen 2023                       
  • The Marvels – 28. červenec 2023           
  • Blade – 3. listopad 2023            
  • Captain America: New World Order – 3. květen 2024   
  • Thunderbolts – 26. červenec 2024        
  • Fantastic Four – 8. listopad 2024           
  • Avengers: The Kang Dynasty – 2. květen 2025  
  • Avengers: Secret Wars – 7. listopad 2025          

Pevně daný rozvrh mají i nadcházejí potvrzené seriály:

  • She-Hulk: Neuvěřitelná právnička – 17. srpen 2022
  • Co kdyby…? (2. sezóna) – podzim 2022
  • The Guardians of the Galaxy Holiday Special – prosinec 2022
  • Secret Invasion – jaro 2023
  • Echo – léto 2023
  • Loki (2. sezóna) – léto 2023
  • Ironheart – podzim 2023
  • Daredevil: Born Again – jaro 2024
  • Agatha: Coven of Chaos – zima 2023-24

Tvůrci nabídli také řadu trailerů. Uveřejněna byla ukázka k chystanému druhému pokračování Black Panthera. To nese podtitul Wakanda nechť žije a jeho první klip se nesl v pochmurném duchu, vzhledem k tomu, že představitel titulního hrdiny, Chadwick Boseman, před dvěma lety zemřel a tvůrci od té doby řeší, co provedou s jeho postavou. To se napevno dozvíme již letos v listopadu, kdy má snímek oficiálně vstoupit do kin.

Zbrusu nový trailer představil i očekávaný seriál She-Hulk: Neuvěřitelná právnička, ve které se fanoušci již za necelý měsíc potkají s dámskou verzí Hulka. Klip mimo jiné odhalil, že v pořadu se má, kromě Marka Ruffala coby Hulka, objevit i Charlie Cox jako právník Matt Murdock čili Daredevil.

A do třetice se v krátkém klipu představil i projekt I Am Groot. Tento pětidílný pořad s krátkými epizodami bude dostupný skrze Disney+ již od 10. srpna.

Podle nejnovějších informací se hlavním záporákem třetího příběhu ze světa Ant-Mana stane Kang (či spíše jedna z jeho mnoha verzí), který bude pravděpodobně i budoucím velkým závěrečným padouchem (jako byl předtím Thanos), soudě podle výše zmíněného názvu pátého Avengers snímku.

V neposlední řadě pak dal Marvel prostor i svým animovaným projektům. Do budoucna chystá například nový kreslený pořad ze světa X-Menů pojmenovaný X-Men ’97, seriál Spider-Man: Freshman Year či Marvel Zombies, ve kterých se můžou fanoušci těšit na zombie podoby oblíbených postav.  

DC

Panel konkurenčního DC byl sice o něco chudší, ale i tak nabídl plno zajímavých novinek. Tou nejpodstatnější událostí bylo beze sporu odhalení oficiálního traileru pro pokračování Shazama!, které nese podtitul Hněv bohů. V klipu titulní hrdina zmiňuje i členy Ligy spravedlnosti, jako je Aquaman, Flash nebo Batman. Do kin se Shazam! Hněv bohů chystá již letos před Vánoci.

Druhou největší událostí byl panel s Dwaynem Johnsonem. Ten odhalil novinky k očekávanému Black Adamovi, který je v zásadě protipólem zmíněného Shazama. Tvůrci s Johnsonem mimo jiné uvedli, že se ve snímku, který debutuje o dva měsíce dříve než sequel Shazama.

Kromě toho byla také nabídnuta ukázka k seriálu The Sandam, který je de facto také DC proprietou. Pořad se totiž inspiruje stejnojmennou knižní předlohou z pera Neila Gaimana (tu vydalo nakladatelství DC Comics). Hvězdně obsazený pořad, ve kterém se objeví například Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, David Thewlis nebo Stephen Fry, byl uveden na Netflixu již v pátek 5. srpna.

PÁN PRSTENŮ

Na Comic-Conu v San Diegu nechyběla ani výprava ze Středozemě. Představen byl očekávaný prequelový seriál ze světa Pána Prstenů nesoucí podtitul Prsteny moci. Tvůrci nabídli nové fotografie ze zákulisí i krátkou ukázku. Na místě nechyběli ani samotní herci. Pořad bude k dostání skrze Amazon Prime Video již letos v září.

HRA O TRŮNY

Reprezentováno bylo také fiktivní Západozemí. Očekávaný prequel Hry o trůny Rod draka byl představen v prvním oficiálním traileru. O pořadu na Comic-Conu pohovořili i tvůrci a herecká delegace. Rod draka bude k vidění skrze HBO a HBO Max již od druhé poloviny letošního srpna.

STAR TREK

Největší novinkou ze světa Star Treku bylo spojení seriálů Lower Decks a Strange New Worlds, jejichž postavy se potkají v rámci tzv. crossover epizod, které se odehrají napříč oběma pořady.

V podobném duchu se střetne seriál Picard s Novou generací ve své třetí a finální sezóně. Novinku oznámil sám představitel titulního kapitána Jean-Luca Picarda Patrick Stewart.

ŽIVÍ MRTVÍ

Chystá se také nový projekt ze světa Živých mrtvých, to na Comic-Conu potvrdili sami herci Andrew Lincoln a Danai Gurira. Svým příchodem na panel tak překvapili fanoušky. Zmíněným projektem je totiž pořad, který se zaměří na jejich dvě postavy. Tento limitovaný seriál tak nahradí původní plánovaný film z prostředí Živých mrtvých. Zároveň bylo také oznámeno, že poslední osm epizod seriálu Živí mrtví bude zveřejněno letos v říjnu.

Dále také trailer nabídl spin-offový pořad Tales of the Walking Dead. V tom se objeví Terry Crews, Parker Posey, Olivia Munn nebo Jessie T. Usher. První řada bude mít premiéru v půlce letošního srpna.

DUNGEONS & DRAGONS

Velké ohlasy pak vyvolal chystaný snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Jeho tvůrci nabídli jak krátký klip, tak úplně první vizuály s postavami. Představili tak i hvězdné obsazení, které se ve filmu objeví. Hlavní role si zde zahrají herci jako například Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Regé-Jean Page, Sophia Lillis nebo Hugh Grant. Akční adventura, inspirovaná stejnojmennou fantasy RPG hrou, bude mít premiéru v březnu příštího roku.

DALŠÍ

Velkou novinkou byl mimo jiné i trailer ke čtvrtému pokračování Johna Wicka. V ukázce si to v akční bojové scéně rozdali Keanu Reeves a Donnie Yen. Kromě nich se ve snímku objeví i Laurence Fishburne, Ian McShane nebo Bill Skarsgård. Do kin nový John Wick vtrhne 24. března 2023.

V ukázce se představil také chystaný televizní remake kultovního snímku Interview s upírem. Nový seriál se zaměří na postavu Lestata a mladou upírku Claudii, kteří žijí v New Orleans a zápasí se svým temným darem. Kdežto na druhé straně v současnosti bude vyprávět svůj upíří příběh Louis. První řada seriálu se inspiruje stejnojmennou knihou a v hlavních rolích se zde objeví Jacob Anderson, Eric Bogosian, Sam Reid a Bailey Bass. V původním snímku se objevili Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst, Christian Slater a Antonio Banderas.

Vlastní nový pořad skrze streamovací platformu Disney+ budou mít legendární Lovci pokladů. V tom se podle dostupných novinek vrátí Harvey Keitel, který se objevil i v původních filmech s Nicolasem Cagem. Zda se vrátí i Cage však zatím není potvrzeno. Seriál se pak představil v první ukázce.

Populární pořad Kolo času, které bylo uvedeno skrze Amazon Prime Video minulý rok a natočeno v Praze, má potvrzenou třetí řadu. První i druhá sezóna vznikly v Praze, je tak dost možné, že tvůrci zde natočí i oznámenou třetí část.

Vlastní film pak bude mít oblíbený seriál Vlčí mládě. Jeho tvůrci v rámci Comic-Conu nabídli první trailer. V Teen Wolf: The Movie se vrátí většina oblíbených postav i jejich představitelů, jako je Tyler Posey, Crystal Reed, Tyler Hoechlin, Holland Roden či Colton Haynes. Film bude streamovaný skrze Paramount+ již tento říjen.

Netflixův animovaný projekt Masters of the Universe: Revolution pak spojí Star Wars se Star Trekem. Hlavní postavy zde totiž podle informací z Comic-Conu nadabují Mark Hamill a William Shatner. Hamill se proslavil jako Luke Skywalker ve Star Wars, William Shatner zase jako kapitán James T. Kirk ze Star Treku.

Na závěr tu pak jsou novinky k animovanému filmu světa seriálu Avatar: Legenda o Aangovi. Zatím bezejmenný snímek se má zaměřit na dospělé verze postav Aanga a jeho přátel.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací