Režisér Vlastníků a Mimořádné události natáčí film Zahradník s trojicí komiků Oldřich Kaiser, Štěpán Kozub a Michal Isteník

Co dělá zahradník na jaře, v létě, na podzim a v zimě?

Scenárista, režisér a herec Jiří Havelka se pustil do nového projektu. Po úspěšných snímcích Vlastníci (Český lev za scénář a ženský herecký výkon v hlavní i vedlejší roli) a Mimořádná událost natáčí tragikomedii Zahradník s Oldřichem Kaiserem v hlavní roli. Jeho filmovou manželku ztvární jeho skutečná životní partnerka, písničkářka Dáša Vokatá.

Zahradnictví, které spravují Kaiser s manželkou, kazí plány novému majiteli nedaleko stojícího zámku. Ten se totiž rozhodne nejen nemovitost, ale i okolní krajinu přetvořit k obraz svému. Když se nepodaří domluvit odkup zahradnictví, započne válka v podobě plotu s žiletkovým drátem, závory na příjezdové cestě, záměně postřiku na stromy a zničení celého sadu atd.

Natáčení probíhá na statku Jiřího Havelky staršího (režisérův otec), kam filmaři přivezli pouze zvířata. „Jezdívám sem na víkendy, a když jsem tu jednou byl, tak mě napadlo, že to je to správné místo,“ prozradil Havelka mladší. 

„Býval jsem velký zahradník, takže mě toto natáčení moc baví. Za to Dáša nikdy nestrčila ani prsty do hlíny a tady musí. Ten pohled na to je velmi zajímavý,“ směje se představitel zahradníka Oldřich Kaiser. Ve filmu uvidíme i herce Štěpána Kozuba, který jde aktuálně z role do role. „Takový příběh a téma jsem v českém filmu ještě nezaznamenal. Zahrát si navíc vedle Oldřicha Kaisera je můj splněný dětský sen“ dodává Kozub. Michal Isteník si pochvaluje styl natáčení: „Film točíme po celý rok chronologicky, což je moc fajn. Nemusíte přeskakovat v čase a ve scénách. Točí se tak, jak jde děj po sobě.“  Dalších rolí se chopili Tomáš Jeřábek, Jiří Vyorálek či Alena Mihulová.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací