Filmové události #36/22: Benátský filmový festival byl slavnostně zahájen, známe i první hosty Comic-Con Junior

Co dalšího přinesl začátek školního roku?

Odstartoval letošní Benátský filmový festival. Do filmového světa Marvelu se možná přidají další známé tváře.  V traileru ke snímku o Weird Al Yankovicovi se představil Daniel Radcliffe. S ukázko přišlo také drama The Son. A klip je tu také k westernovému pořadu The English. Na prvních promo-fotkách byly k vidění postavy z chystaného rebootu Hellraisera. Letošní Disney+ Day přinese divákům plno zajímavostí. Proběhl třetí ročník FAMU v kině. Na brněnský Comi-Con dorazí hvězdy z Harryho Pottera či Hvězdné brány.

#36/22

Mezinárodní filmový festival v Benátkách byl slavnostně zahájen ve středu 31. srpna. Ceremoniálu se zúčastnil Timothée Chalamet, Isabelle Huppert, Pedro Pascal, Sigourney Weaver, Patricia Clarkson, Natasha Lyonne a mnozí další. Festival pak odstartoval premiérou mysteriózního dramatu Bílý šum. Hlavní odborné porotě letos předsedá Julianne Moore. Celý festival potrvá do soboty 10. září.

MCU bude možná obohaceno o další známé tváře, v uplynulém týdnu se totiž objevilo hned několik potenciálních castingových oznámení. V první řadě to vypadá, že v druhé sezóně seriálu Loki se objeví Henry Cavill v zatím nespecifikované roli. Jedním z možných uchazečů o roli Reeda Richardse alias hrdiny Mr. Fantastic je zase herec Penn Badgley. Ani jedna z těchto skutečností však zatím nebyla potvrzena. Co je však 100 % jisté, je oznámení, že Ben Kingsley si zopakuje svou roli Trevora Slatteryho v pořadu Wonder Man, který má vysílat Disney+.

Nebyl by to však týden bez trailerů a jeden tu máme i k biografickému snímku Weird: The Al Yankovic Story, který vypráví příběh muzikanta Weird Al Yankovice. Ten se proslavil svými parodiemi na slavné hudební hity. Zpěváka a baviče ve filmu, který bude mít premiéru již na začátku listopadu skrze stanici Roku, ztvární Daniel Radcliffe.

V ukázce se představilo také drama The Son. To nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako je Hugh Jackman, Vanessa Kirby, Laura Dern, Anthony Hopkins, William Hope nebo Hugh Quarshie. Snímek by měl vstoupit do kin již 11. listopadu.

Do třetice tu pak máme i klip k westernovému seriálu The English. Šestidílný pořad sleduje osud jedné ženy, která hledá pomstu na muži, kterého viní z vraždy svého syna. Hlavní roli zde ztvárňuje Emily Blunt. Pořad bude k vidění skrze stanici Amazon Prime Video.

Konkurenční Hulu pak chystá remake slavného hororu Hellraiser. Tvůrci pak nabídli první fotografie ke snímku, který vstoupí na streaming již příští měsíc.

Disney+ nabídne svým předplatitelům spoustu novinek v rámci nadcházejícího Disney+ Day, které se uskuteční 8. září. V rámci něj vstoupí na streaming snímky jako hraný Pinocchio režiséra Roberta Zemeckise nebo Thor: Láska jako hrom, či biografická minisérii MIKE, pořady Svatební sezóna a Tierra Incógnita: Utajená země, Auta na cestách od studia Pixar nebo přírodovědná Epická dobrodružství s Bertiem Gregorym z dílny National Geographic.

V uplynulých dnech také proběhl třetí ročník pásma krátkých filmů FAMU v kině. Při této příležitosti bylo promítáno pět studentských krátkometrážní snímků, mezi kterými byly mnohokrát oceňovaný Milý tati, animák o sourozenectví Sestry, dokument Projekt Adam Basma, Vinland zaměřující se na prostředí ilegálních přistěhovalců pracujících na stavbách v Praze nebo nejnovější dokument Barbory Chalupové Con Spiro.

A na závěr pak něco k chystanému prvnímu ročníku akce Comic-Con Junior, která se uskuteční v Brně a má být mutací pražského Comic-Con Prague s bohatším programem pro děti. V minulém týdnu byli oznámeni první hosté. Jsou mezi nimi Michael Shanks, který se proslavil jako Daniel Jackson v seriálu Hvězdná brána, nebo Mark Williams, mezi jehož nejslavnější role patří ta Arthura Weasleyho ve snímcích ze světa Harryho Pottera. Kromě zahraničních hvězd dorazí i domácí, svou účast zatím potvrdil Miroslav Táborský. Comic-Con Junior se uskuteční 22. a 23. října 2022.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací