Filmové události #37/22: Tom Cruise ukazuje nové kaskadérské kousky v klipu k sedmému Mission: Impossible a Rod Draka už obsazuje role do další sezóny

Pokračování Jokera také dostalo hereckou posilu.

Úmrtí britské královny ovlivnilo i natáčení šesté řady seriálu Koruna. Opustil nás také překladatel Harryho Pottera, Vladimír Medek.  Disney+ Day přináší lákavou nabídku pro nové předplatitele a další velké filmové i televizní premiéry. Plno novinek nabízí i D23 Expo. MCU plánuje velkou hereckou posilu. Seriál Rod Draka se také rozroste o nové tváře. Své obsazení rozšířilo i pokračování Jokera. Remake Interview s upírem má první klip. Finální řada seriálu Picard se představila v traileru. Pokračování detektivky na nože nabídlo novou ukázku. Oficiální trailer má také Netflixova adaptace románu Na západní frontě klid. A v odvážném spotu k sedmému Mission: Impossible předvádí Tom Cruise další nebezpečné kaskadérské kousky.

#37/22

Uplynulý týden zakončila zpráva o úmrtí britské královny Alžběty II., která zemřela ve věku 96 let. Královna Alžběta, která letos oslavila 75 let na trůně, byla zvěčněna v řadě filmů i seriálů. V současnosti je beze sporu nejznámější pořad Koruna vysílaný Netflixem, který sleduje historii královnina panování od samých počátků. A právě tvůrci Koruny oznámili, že kvůli královnině úmrtí bylo na čas pozastaveno natáčení finální šesté řady. Pátá sezóna Koruny bude k vidění na Netflixu již letos na podzim.

Další smutná zpráva pak postihla Českou republiku, ve věku 82 let zemřel překladatel Vladimír Medek. Ten se nejvíce proslavil svými překlady populární knižní série o Harrym Potterovi, které byly použity i ve filmových verzích. Medkovy překlady patří doposud k nejvíce oceňovaným.

Nyní však už k něčemu veselejšímu. Disney+ přišlo v rámci Disney+ Day s atraktivní nabídkou předplatného, jehož uváděcí cenu snížilo na pouhých 49 Kč za první měsíc. Druhou verzí je pak také zlevnění roční předplatné na 1990 Kč. A v rámci tohoto slavnostního dne bude mít na zmíněné streamovací platformě premiéru mimo jiné koncert skupiny BTS pojmenovaný BTS: Permission to dance na jevišti v LA, který také nabídne krátkou ukázku z chystaného Star Wars seriálu Andor.

Spoustu Disney novinek doplnilo také D23 Expo, každoroční událost zaměřená na představení budoucích plánů Disney studia a jeho propriet. Média tak zahltili novinky ze světa Marvelu, Star Wars, Pixaru a dalších studií patřících pod Disney. Detailnější přehled pak nabídne samostatný článek.

Ještě předtím pak přišla zpráva, že Marvel údajně plánuje obsadit do svých chystaných projektů čtyři slavné herce. Součástí MCU by se měli stát Henry Cavill, John Boyega, John Krasinski a Denzel Washington, informace však zatím nebyla definitivně potvrzena. Což však oficiální je, je to, že páté pokračování Thora už nebude režírovat Taika Waititi, který se podepsal pod snímky Thor: Ragnarok a Thor: Láska jako hrom.

Hereckou posilu hledá i seriál Rod Draka, který se odehrává ve světě Hry o trůny. Řady v obsazení druhé sezóny by údajně měli posilnit Henry Cavill a Elizabeth Olsen. Více detailů však zatím není známo.

Novinky v obsazení pak oznámilo také pokračování úspěšného Jokera nesoucí podtitul Folie à Deux. V sequelu se po boku Joaquina Phoenixe v titulní roli a Lady Gaga coby Harley Quinn objeví nově také Brendan Gleeson a Catherine Keener, jejich role však ještě nebyly specifikované.

Samozřejmě by to pak také nebyl týden bez trailerů. Jeden nabídl i chystaný seriálový remake dramatu Interview s upírem. Pořad se zaměřuje na stejné postavy jako populární film, ve kterém si hlavní role zahráli Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas, Kirsten Dunst a Christian Slater. Nový seriál bude mít premiéru již na začátku letošního října.

V ukázce se představila i poslední sezóna pořadu Star Trek: Picard, který vysílá Paramount+. Ve třetí, finální, řadě se vrátí Patrick Stewart v titulní roli i další populární postavy. Premiéru bude mít příští rok v únoru.

Nový klip pak zveřejnil také Netflix k chystanému pokračování detektivky Na nože. V sequelu, nesoucím podtitul Glass Onion, se vrací detektiv Benoit Blanc v podání Daniela Craiga. Kromě něj se pak ve snímku objeví také Dave Bautista, Edward Norton, Ethan Hawke, Kate Hudson, Kathryn Hahn, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline nebo Jessica Henwick. Na Netflixu bude film uveden den před Vánoci.

Do čtveřice s trailerem přišla také nejnovější filmová adaptace populární knihy Na západní frontě klid. V nové verzi z německé produkce se mimo jiné objeví také Daniel Brühl, který nový klip zveřejnil u sebe na sociálních sítích. Na západní frontě klid bude mít premiéru na Netflixu již 28. října.

Na závěr tu pak máme nový klip k sedmému pokračování filmové špionážní série Mission: Impossible, nesoucí podtitul Odplata – První část. Ve spotu je k vidění hlavní hvězda snímku, Tom Cruise, jak zkouší další nebezpečný kaskadérský kousek a jako vždy překonává své triky z předchozího snímku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací