Filmové události #39/22: V nových klipech se představili Black Adam, Wednesday nebo Enola Holmes

Pokračování bude mít Constantine i původní Karate Kid.

Netflixova akce Tudum představila novinky týkající se této streamovací platformy. Nový klip nabídl seriál Wednesday. Je tu také trailer k pořadu Vidím vás. V první ukázce se představilo pokračování Enoly Holmes. Oficiální spot přinesl i mysteriózní thriller Knock at the Cabin. A krátké video tu je i k Black Adamovi. Warner Bros se možná spojí se studiem Universal. První plakát uveřejnili tvůrci hororu Halloween končí. Novinky tu jsou i ke komedii Spirited. Filmová adaptace muzikálu Wicked má hereckou posilu. V thrilleru The Smack se objeví četné známé tváře. Hvězdně obsazené je i sportovní drama Gran Turismo. Constantine s Keanu Reevesem není jedinou klasikou, která se dočká sequelu. Zlaté glóby se oficiálně vrací na stanici NBC. A na závěr něco z domova k letošnímu ročníku Finále Plzeň.

#39/22

Letošní Tudum, event pořádaný platformou Netflix a zaměřený na veškerého jeho propriety přinesl mnoho novinek. Mimo jiné bylo oznámeno, že začalo natáčení čtvrté řady úspěšného seriálu Tenkrát poprvé, ve finální sezóně se také nově objeví Michael Cimino. Stejně tak byly zveřejněny první fotografie z natáčení třetí řady pořadu Emily in Paris, která by měla vyjít letos v prosinci.

Mimo to také Netflix publikoval nový klip ke svému chystanému seriálu Wednesday, který se zaměřuje na Wednesday Addams, členku Addamsovi rodiny. Ve videu je představena škola, do které bude Wednesday chodit. Seriál z dílny režiséra Tima Burtona bude mít na Netflixu premiéru již v druhé polovině listopadu.

O měsíc dříve pak na platformu vstoupí sedmidílný mysteriózní horor Vidím vás, který též nabídl první trailer. Pořad, za který stojí Ryan Murphy, sleduje osud rodiny, jenž se přestěhuje do vysněného domu na předměstí. Záhy však začnou dostávat děsivé výhrůžky a jejich sen se začíná měnit v noční můru. V seriálu se objeví Jennifer Coolidge, Bobby Cannavale, Naomi Watts č Mia Farrow.

Letos na podzim pak Netflix uvede i očekávaný sequel k detektivce Enola Holmes, jenž se představila v krátké ukázce. Příběh se zaměřuje na mladší sestru slavného detektiva Sherlocka Holmese, která si v pokračování založí svou vlastní detektivní kancelář. Roli titulní hrdinky si zde opět zahraje Millie Bobby Brown, její známějšího staršího bratra pak Henry Cavill.

První oficiální trailer je tu také k thrilleru Knock at the Cabin. Nový projekt režiséra M. Night Shyamalana sleduje rodinu, která se rozhodne strávit dovolenou v izolované chatě, daleko od civilizace. Brzy se však objeví cizinci, kteří je zajmou a oznámí jim, že jednoho z nich musí zabít, aby zabránili brzkému konci světa. Ve snímku se objeví Jonathan Groff, Dave Bautista nebo Rupert Grint.

Zmíněný Henry Cavill se pak možná objeví i v dalším očekávaném projektu, kterým je Black Adam. Jeho tvůrci nabídli nový klip, ve kterém spousta okolností nasvědčuje tomu, že se do světa DC vrátí Superman právě v podání Cavilla. Snímek vstoupí do českých kin již 20. října.

Za veškerými DC projekty, kam patří i Black Adam, stojí Warner Bros. studio. V uplynulých dnech se objevily zprávy, že se právě WB plánuje spojit s dalším velkým studiem, kterým je Universal. Ve filmovém světě by to znamenalo velkou změnu, podobnou té, když Disney odkoupilo studio 20th Century Fox.

První plakát pak uveřejnili tvůrci hororu Halloween končí. Jedná se o finální díl z nové série snímku z řady Halloween. Nebojácná Laurie Strode se v něm má naposledy utkat s děsivým vrahem Michaelem Myersem.

Vánočně laděná hudební komedie na náměty Vánoční koledy Charlese Dickinse, Spirited, se zase představila v prvních oficiálních fotografiích. Na těch jsou k vidění Ryan Reynolds a Will Ferrell, kteří se chopili rolí Ebenezera Scrooge a Přítomnosti. Snímek bude k vidění skrze Apple TV+ od 18. listopadu.

Filmová adaptace úspěšného a populárního muzikálu Wicked (čes. Čarodějka) pak má hereckou posilu. K Arianě Grande, která si zahraje Glindu, a Cynthii Erivo v roli Elphaby, se přidá Jonathan Bailey jako Fiero, hlavní mužská postava.

Posilněno bylo také herecké obsazení loupežnického thrilleru The Smack. Zde se objeví Alan Arkin, Kathy Bates, Marissa Tomei či Casey Affleck. Snímek má sledovat podvodníka, který se ocitá na dnu, když potká nadějnou podvodnici a společně se vydávají do LA dát dohromady největší podvod svého života.

Hvězdně obsazené je i akční sportovní drama Gran Turismo. Zde se nově vedle Orlando Blooma a Davida Harboura objeví i Darren Barnet, který se proslavil ve výše zmíněném seriálu Tenkrát poprvé.

V uplynulém týdnu bylo také oznámeno pár nečekaných sequelů. Druhého dílu se dočká mysteriózní fantasy Constantine, ve kterém si v roce 2005 titulní roli zahrál Keanu Reeves. Oficiální pokračování bude mít i oblíbený Karate Kid. V obou případech se mají vrátit i představitelé hlavních rolí.

Novinky tu jsou i ke Zlatým glóbům. Ty se po roční pauze oficiálně vrací na stanici NBC. Zde bude promítán i letošní ročník, poté, co letošní udílení nebylo vůbec vysíláno v televizi. 80. ročník prestižních filmových a televizní cen se má uskutečnit již 10. ledna 2023.

Na závěr pak něco z domácího prostředí. V pátek, 23. září, byl oficiálně zahájen letošní 35. ročník festivalu Finále Plzeň. Ten podporuje především tuzemskou filmovou tvorbu a filmaře. Při slavnostním otevření bylo promítnuto životopisné drama Il Boemo vyprávějící o životě slavného operního skladatele Josefa Myslivečka. Celá akce pak potrvá do 28. září.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací