Devátý ročník filmové přehlídky Be2Can nabízí luxusní výběr oceňovaných snímků

34 kin po celé České republice.

Již podeváté můžeme alespoň částečně zakusit atmosféru proslulých festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. V premiéře uvede Be2Can pečlivě vybraných 21 snímků, které nabízí širokou paletu žánrů.

Francouzská Událost velmi aktuálně otevírá téma nelegálního potratu, Svatý pavouk se zabývá skutečným příběhem íránského sériového vraha prostitutek, představí se nový film Daria Argenta Černé brýle, Takové to léto nabízí příběh tří žen zkoumajících svou sexualitu, se snímkem Alcarràs zavítáme do prosluněného Katalánska. Problémy v malé transylvánské vesnici řeší snímek R.M.N., paletu absurdních příběhů nabízí černá komedie Krvavé pomeranče a neméně zábavný je také zahajovací film Poslední střih, tak trochu zombie horor plný absurdního humoru. 

Přehlídka proběhne od 5. do 12. října ve 34 kinech po celé ČR. V Praze mohou filmoví nadšenci zavítat do kin Edison Filmhub, Lucerna a Atlas, diváckou kapacitu navýší také síť multikin Cinema City. Hosty budou například mladí herci Lilith Grasmug a Mehdi Bajestani, projekce doprovází debaty s mnoha odborníky či vernisáž díla Josefa Schmidta. Snímky můžete nově hodnotit pomocí QR kódu. Odborná porota letos zahrnuje studenty FAMU a Filmových studií UK.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací