Filmové události #41/22: Chystají se biografie o Karlu Lagerfeldovi i zakladateli aut Ferrari

V traileru se představil Mario nebo Black Panther.

Adam Driver se představil jako Enzo Ferrari v prvních fotografiích k biografickému snímku. Z Jared Leta se stane Karl Lagerfeld. HBO chystá hned dva projekty ze světa Scooby-Doo. Konkurenční Amazon přišel s novinkou k druhé řadě seriálu Good Omens. Nabídl také trailer k romantickému akčňáku Shotgun Wedding. Chris Hemsworth se zase představil v ukázce ke svému novému pořadu pro Disney+. Oficiální spot uveřejnili i tvůrci pokračování Black Panthera. Klip tu je i k druhé řadě seriálu Bílý lotos. V ukázce ke svému novému snímku se představili i Asterix a Obelix. A je tu i první trailer k animáku Super Mario Bros. ve filmu.

#41/22

V biografickém snímku o zakladateli automobilové značky Ferrari se jako hlavní hrdina představí Adam Driver. Minulý týden pak mohli fanoušci Drivera v roli 59letého Enzo Ferrariho vidět v prvních oficiálních fotografiích k projektu. Režie se pak ujal Michael Mann, v roli Ferrariho manželky se představí Penélope Cruz, Shailene Woodley jako jeho milenka nebo Patrick Dempsey jako automobilový závodník Piero Taruffi.

Svého vlastního životopisného dramatu se pak dočká i legendární módní návrhář Karl Lagerfeld, jak bylo oznámeno v uplynulých dnech. Role Lagerfelda se ujme Jared Leto, který se shodou okolností objevil po boku Drivera v loňském House of Gucci. Leto snímek o Lagerfeldovi mimo jiné i produkuje.

Uplynulý týden také přinesl hned několik novinek týkajících se populárního animáku Scooby-Doo. V první řadě bylo oznámeno obsazení kresleného seriálu pro dospělé Velma – Shaggymu propůjčí hlas Sam Richardson, Fredovi Glenn Howerton a Daphne Constance Wu. Kromě toho byly také uveřejněny nové scény z chystaného halloweenského speciálu Trick or Treat Scooby Doo, které odhalily, že v nich bude mít Velma dámskou nápadnicí a její postava se tak zařadí do LGBTQ+ komunity. Oba projekty budou k vidění skrze HBO Max.

V rámci probíhajícího newyorského Comic-Conu pak přišla novinka ohledně očekávané druhé řady seriálu Good Omens. Ta by měla vstoupit na Amazon Prime Video v létě příštího roku, jak odhalil nový plakát. Tvůrci také odkryli, že se fanoušci v druhé sezóně mohou těšit mimo jiné i na velkou romantickou zápletku.

Streamovací platforma Amazonu kromě toho také nabídla trailer ke svému chystanému akčnímu rom-comu Shotgun Wedding. V tom se objeví Jennifer Lopez, Josh Duhamel nebo Jennifer Coolidge a další. Snímek bude k vidění od konce ledna příštího roku.

Konkurenční Disney+ zase nabídlo první ukázku ke svému dokumentárnímu seriálu Limitless with Chris Hemsworth. Pořad vzniklý ve spolupráci s National Geographic představuje slavného herce v extrémních podmínkách a vstoupí na Disney+ v polovině letošního listopadu.

Hemsworthův hrdinský kolega Black Panther se pak dočkal oficiálního traileru ke svému pokračování. V sequelu nesoucímu název Black Panther: Wakanda nechť žije! bojují královna Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye a Dora Milaje o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Film, který se vypořádává s nečekanou smrtí představitele titulního hrdiny Chadwicka Bosemana, vstoupí do kin již za měsíc.

První oficiální spot je tu i k druhé řadě úspěšného seriálu Bílý lotos. Ukázka prozradila něco málo z děje, který tentokráte sleduje novou skupinku návštěvníků na zcela nové lokaci. Z herců se vrátí akorát Jennifer Coolidge, po jejím boku se pak objeví Aubrey Plaza, F. Murray Abraham, Adam DiMarco, Tom Hollander, Michael Imperioli, Haley Lu Richardson, Theo James, Meghann Fahy, Will Sharpe a Leo Woodall. Druhá řada bude streamovaná na HBO Max od konce října.

S klipem přišli i Asterix a Obelix, kteří se představili ve svém novém snímku nesoucím podnázev Říše středu. V něm do slavné galské vesničky zavítá čínská císařovna FuYi, kterou svrhl jistý Feng Tsin Qin. Sláva Galů odolávajících náporů Římanů se však dostala až k ní, a tak je přišla požádat o pomoc. Jedná se o první snímek o Asterixovi a Obelixovi, který není podle knižní předlohy a zároveň první z řady filmů, ve kterém si Obelixe nezahraje Gérard Depardieu nýbrž francouzský komik Gilles Lellouche, Asterixe pak ztvární Guillaume Cannet. Kromě nich se zde objeví Marion Cotillard, Vincent Cassel nebo Jonathan Cohen.

A na závěr tu máme první klip k očekávanému animáku Super Mario Bros. ve filmu. Ten se zaměřuje na slavné postavičky ze stejnojmenné herní série. Italského instalatéra Maria zde nadabuje Chris Pratt, kromě něj pak zazní ve filmu hlasy herců jako jsou Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Charlie Day nebo Fred Armisen a další. Film vstoupí do kin 23. března 2023.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací