Historické drama Střela zblízka zahájí 16. ročník Festivalu německy mluvených filmů Das Filmfest

Sedm dnů se snímky z Německa, Rakouska a Švýcarska začíná.

Festival německy mluvených filmů Das Filmfest se vrací do pražských kin Lucerna a Atlas. Slavnostně ho otevře již tento čtvrtek historické drama Střela zblízka (Nahschuss). Diváci tak budou moc zhlédnout dílo inspirované skutečným příběhem Wernera Teskeho, posledního vězně popraveného v bývalé NDR. Snímek osobně uvede jeho režisérka Franziska Stünkel.

V následujících dnech na účastníky festivalu čeká nejaktuálnější tvorba Německa, Rakouska a Švýcarska. Program čítá díla zabývající se historickými tématy, literární adaptace, a dokonce se nám dostane i vize blízké budoucnosti. Filmy jsou promítány s českými (a ve většině případů) i s anglickými titulky.

Kromě již zmíněné režisérky pozvání do Prahy přijala celá řada herců a tvůrců. Na festival přijedou režisér a scenárista Andreas Kleinert, herec Farba Dieng, režisérka Leni Lauritsch, režisér, autor, fotograf Mario Sixtus, režisér a scenárista Philipp Klinger, režisérka a scenáristka Sarah Blaßkiewitz či režisér, scenárista, producent Ulrich Grossenbacher. Připraveno je i setkání pro filmové profesionály s názvem „DER KONTAKT. Německo-švýcarsko-rakouská spojka pro české filmaře. Jak na koprodukce s německy mluvícími zeměmi?“. Po pražském působení se Das Filmfest přesune do regionů, a to do Brna a Olomouce.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací