Josef Maršálek, Ivana Korolová a Zlata Otavová pokřtili kuchařku Jana Jirky „Pečení Jenda báseň“

Připravte si větrník, bramborový makovec či hruškové creme brulée.

Křest kuchařky Jana Jirky se nesl v duchu setkání účastníků televizní show Peče celá země. Autor knihy se stal miláčkem diváků, ale finále mu o jeden krůček uniklo. Akcí provázela Tereza Bebarová, která televizní pořad moderovala s Václavem Koptou. Trojice kmotrů se skládala z mistra cukráře, pekaře a porotce Josefa Maršálka, odborného garanta projektu Peče celá země Zlaty Otavové a herečky, zpěvačky a dabérky Ivany Korolové.

Setkání odstartovala Tereza Bebarová citací básně, kterou najdete na úvodních stránkách kuchařky Pečení Jenda báseň. Její text nám přibližuje cestu Jana Jirky od pece a bábovky k nové knize.

Každý z kmotrů má s Janem Jirkou osobní vztah. Například Ivana Korolová patří mezi klienty Jana Jirky. Svého kamaráda, pekaře a kadeřníka velmi pochválila a ocenila, že si během péče o vlasy může pochutnat na skvělém dortíku. Josef Maršálek knize popřál, aby ji lidé často používali jako pomocníka a rádce při pečení a její stránky byly ušpiněné od mouky, cukru, másla a čokolády.

Setkání vyvrcholilo nakrojením dortu s replikou knihy na samém vrcholu. Nože se chopila profesionálka Zlata Otavová. Jak to na křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací